in ,

De samenleving is kapotstuk: Zwarte Pieten bewapend bij intocht Sinterklaas

Sinterklaas krijgt tijdens de Nationale Intocht komende zaterdag in Gouda speciale undercover-pieten mee. Het gaat om agenten van speciale aanhoudingseenheden die vermomd als Zwarte Piet Sinterklaas moeten beveiligen. De politieagenten worden bewapend, maar wel zo onopvallend mogelijk.

De maatregel is een gevolg van de felle zwartepietendiscussie van de afgelopen tijd, verklaren bronnen binnen de . Er wordt sterk rekening gehouden met een botsing tussen voor- en tegenstanders van Zwarte Piet. In Gouda komt zowel de groep ‘Pro Zwarte Piet' als de groep ‘' bijeen. De van de politie ligt bij de 50.000 toeschouwers die worden verwacht, onder wie uiteraard een enorme hoeveelheid kinderen.

Omdat de undercover-agenten moeten opgaan in het gewone gevolg van Sinterklaas, ontkomen zij er overigens niet aan te worden geschminkt. Waarschijnlijk donker van kleur, omdat de acht nieuwe stroopwafel- en kaaspieten juist de aandacht moeten trekken en de agenten zo anoniem mogelijk worden gehouden. ‘De kinderen mogen niets merken van onze inzet, want het moet een feest voor hen blijven', zegt een ingewijde.

Lees verder via AD.nl.

 

Foto via rastAsia


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

‘Waarom beginnen we geen hypotheekstaking? Gewoon niet meer betalen’

‘Vrouw van 9 miljard’ doet Wall Street op grondvesten daveren