in

De schakel tussen ISIS en de CIA

De onthulling van super-bankier en WallStreet-ingewijde, J. Pierpont Morgan, uit de dood opgestaan, die de identiteit naar buiten brengt van de schakel tussen ISIS en de CIA, met de nodige documenten om het te bewijzen, wordt gebracht als een blijk van ‘gewetensnood’.

Dat valt te bezien. Het kan ook een staaltje zijn van goed begrepen eigenbelang van iemand, als ‘Pierpont Morgan‘ tot de conclusie is gekomen dat de Verenigde Staten het eind van de lijn hebben bereikt. En dat doorgaan op de ingeslagen weg gegarandeerd leidt tot een alles verwoestende nucleair oorlog met de Russen en China. Daarbij duidt de suggestie dat de genoemde man op enig moment voor zichzelf is begonnen, en slechts actief is als ‘lobbyist‘, op een poging om van hem de ‘fall-guy‘ te maken. En zo de schade voor de strategen in de omgeving van de president en zijn regering te minimaliseren, teneinde te voorkomen dat het ‘Grote Publiek‘ en de bondgenoten het vertrouwen in ‘Washington‘ nu helemáál kwijtraken. Zo komt het op mij over.

Of de bal stopt bij Jonathan Greenhill, voormalige ‘Senior Operations Officer‘ van de CIA, dat zal de toekomst uitwijzen. Ik waag het te betwijfelen, al zullen de Atlantisch media alles op alles zetten om te redden wat er te redden valt van hun agenda. Maar hoe stop je een lawine met je blote handen? De aangeschoten Erdogan, die al weet dat er geen beginnen meer aan is te ontkennen dat zijn land, en hij of zijn familie direct, betrokken is bij de smokkel van olie voor ISIS, de levering van wapens, en (ingrediënten voor) gifgas, kiest er ook niet voor te ontkennen. Inplaats daarvan beschuldigt hij de journalisten en politici die de bewijzen daarvoor naar buiten brengen van ‘landverraad‘.

De term ‘landverraad‘ krijgt een geheel nieuwe dimensie, als je bedenkt dat Atlantici, en ambitieuze sultans, geen genoegen nemen met het gebied waar ze de scepter over zwaaien.

In NRC deed Steven Derix vanuit Moskou donderdag nog een wanhopige poging om de Russen als de kwade geniussen af te schilderen. Hij verzorgde het ‘follow-up‘ artikel bij het ‘opinie-stuk‘ van Betsy Udink. Die in die rol haar man Marcel Kurpershoek verving als pleitbezorger voor de salafistische zaak. Die had al zoveel ‘opinie-stukken‘ voor NRC geschreven, als lobbyist voor de ‘regime-change‘ inspanningen van de NAVO, dat het op een gebroken langspeelplaat begon te lijken. Dus nu was het de beurt aan Betsy. Het zijn doortrapte opzetjes, die ‘één-tweetjes‘ van de redactie, maar er is geen houden meer aan. Ik voel weer een ‘mea culpa‘ aankomen die het Friso-incident zal doen verbleken. En het is nog maar de vraag of Koenders nog geld over heeft in zijn propaganda-potje om ook NRC nog wat miljoenen toe te steken, als het mis loopt. Maar zover is het nog niet.

De schade die al is aangericht door de amorfe journalistiek in ons deel van de wereld, kent zijn eigen momentum. In Zweden werd een salafist van zijn bed gelicht die pamfletten in zijn bezit had waarin Europeanen drie dagen de tijd werd gegeven om zich te bekeren tot de Islam, anders ging hun kop eraf. Het zou het stomste zijn wat we kunnen doen om nu alle zojuist ingestroomde vluchtelingen te gaan zien als ‘undercover‘ salafisten, die er op uit zijn hier eveneens de sharia in te voeren, en het kalifaat te vestigen. De overgrote meerderheid van die vluchtelingen zijn op de vlucht voor die horror!

Zij zijn net zo goed slachtoffer van die verdwazing in Atlantische kring, als wij. Dat de Russen in Syrië ingrepen, had als enige oorzaak het besef dat de duizenden Russen die als salfist in het Midden-Oosten vechten, daarna Rusland zelf zullen bedreigen. Waarbij de coalitie die de VS hadden gevormd, met Saoedi Arabië, Qatar en Turkije, niet de minste intentie had om een einde te maken aan ISIS, maar hen ‘coachte‘. Waarbij slechts voor de vorm werd gedaan alsof ISIS een vijand was.

Wat voor Rusland geldt, geldt ook voor Europa. Die duizenden strijders met een Europese achtergrond die daar hun beste beentje voorzetten, aangemoedigd door de Kurpershoeken, Udinks en Derixen in deze wereld, zijn niet onze vrienden. Het zijn misschien hun vrienden, omdat ze net zo vervuld zijn van haat voor alles wat Russisch is als die Atlantische propagandisten. Maar als het ons niet letterlijk de kop kost, dan toch wel in overdrachtelijke zin. Die Doos van Pandora krijg je niet meer dicht zonder enkele zeer radicale, en volstrekt heldere keuzes die in ‘R2P‘-land slecht zullen vallen. Maar het alternatief is een ‘oorlog van allen, tegen allen‘, zoals ik er nu tegenaan kijk. En dat is geen alternatief!

Bedenk daarbij, dat het strategische plan van de VS, zoals Willem Middelkoop in een interview nog eens glashelder uit de doeken deed, al doorkruist is door Rusland, China en Iran, en Rusland er geen twijfel over laat bestaan dat ze hun eigen gebied met hand en tand zullen verdedigen. Als het neerhalen van die jachtbommenwerpen boven Syrië bedoeld was om de druk op Poetin te vergroten, in de hoop dat Rusland zich terug zou trekken, dan is het tegenovergestelde nu gerealiseerd. Waar de Russen geen luchtafweer hadden meegebracht, en hun jachtbommenwerpers geen raketten voor zelfverdediging mee hadden gegeven, omdat ISIS geen luchtmacht heeft, en er een convenant lag met de VS, staan die raketten er nu wél. Worden bommenwerpers beschermd door jachtvliegtuigen. En heeft Poetin Russische eenheden de vrijheid gegeven om zonder ruggespraak te schieten als ze worden aangevallen.

Nu ‘J. Pierpont Morgan‘ de handdoek in de ring gooit, is de vraag: Wie volgt?

Bron: Stop de bankiers

3 Comments

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Verkiezingen in Spanje: het einde van een politiek tijdperk

Sarina doodziek na hpv-vaccinatie: ‘Ik stelde me niet aan’