in ,

De Sony hack conspiracy = Bullshit

5662391842 1b1c00170b sony hack1

Het Noord Koreaanse internet flakkert. Obama en the empire slaan terug en pesten de nucleaire dwerg-dictatuur door met de cyber aan-uit-knop te spelen. Dat zijn kennelijk Obama’s ondertussen legendarische “kosten” (zoals te zien in de Syrische puinhoop of de semi-WWIII met Rusland die niemand wil) nu Obama, Amerikaanse regering en FBI Noord Korea bestempelen als de mastermind achter de “hack” bij het Japanse entertainment concern Sony Pictures. Kennelijk. Wie er op zijn beurt werkelijk achter de aanval op NK’s intranet zit, is tot nu toe onbekend. Wat is er gebeurd? Een hackercollectief genaamd “Guardians of Peace” (een koosnaampje van Richard Nixon voor Zuid Korea) heeft de servers van Sony leeg getrokken omdat het, naar eigen zeggen, niet eens is met het “beeld van Noord Korea” in de nog te verschijnen Sony film “The Interview”. Daar is het motief, dus is het aanwijzen van de dader makkelijk. Dachten FBI en de Amerikaanse regering (dit keer zonder youtube-bewijsvoering).

Case closed? Niet echt, daar verschillende partijen erop wijzen dat Noord Korea waarschijnlijk niet eens in staat is een dergelijke aanval uit te voeren. Of dat tenminste de “bewijsvoering” een beetje richting NK gebogen wordt. Het land zelf geeft aan dat het kan bewijzen (zonder methoden als martelen te gebruiken, miauw!) dat het Sony niet gekraakt heeft.

Bovendien is daar nog de eerste afpersingsemail van de vermoedelijke hackers. Zonder Noord Korea of The Interview te noemen, bedreigt een groep genaamd God’s Apstls Sony en vraagt het om geld. Guardians of Peace duiken pas later op, als de hack al publiek gemaakt is. Zelfs dan zegt een zelfbenoemd woordvoerder dat de hack niet om de film The Interview draait.

Lees verder via Zapruder Inc.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
10741412754 7dc4e42798 pinpas e14193636307661

ABN Amro verving 430.000 onveilige pinpassen en weigert tekst & uitleg te geven

9c62b89524fb93e3914fc17a 640 rekening e14193648403121

Omgekeerde wereld: Rechter fluit AFM terug na waarschuwing woekerpolis