in , ,

De steun voor de EU brokkelt af, wat doet de EU? Maakt plan voor meer EU!

Wat is de EU toch geweldig!

Een Britse meerderheid wil uit de EU, er is nergens in de EU nog een meerderheid te vinden voor het asielbeleid van de EU, recent was op Eenvandaag een enquete waarin ook een meerderheid (54%) van NL voor een nexit-referendum was, een NLse meerderheid was tegen de EU-grondwet en Superstaat, verarming, bezuinigingen en lastenverzwaringen (austerity) door het eurobeleid overal waar je kijkt, onlangs nog in een direct referendum een NL meerderheid tegen uitbreiding van de EU door associatie met de Oekraine

Onlangs hoefde Frankrijk zich ook niet meer te houden aan EU-wetten, Griekenland werd voor diezelfde regels trouwens door de EU onder de voet gelopen, grenzen werden onlangs gesloten, grote stromen vluchtelingen worden binnengehaald conform EU-beleid waar de bevolking nooit inspraak over heeft gehad en miljoenen en miljoen handtekeningen en vele demonstraties tegen de EU handelsverdragen TTIP en CETA terwijl CETA heel waarschijnlijk reeds van start is en komende week Rutte ook zijn zegen geeft voor TTIP.

De steun voor de EU brokkelt zien der ogen af.
Wat doet de EU? Maakt plan voor meer EU!

De EU-leiding komt weer anti-democratisch samen en stippelen een pad uit voor meerEU! Democratie is leuk, zeker als je de demos niet hoeft te betrekken bij besluitvoering. De meer-EU conclusie komt uiteraard niet als verrassing. Hun oplossing? Een EU van twee snelheden. De EU van twee snelheden: ik kan u verzekeren, geen van deze snelheden is achteruit.

De zes eurofielen die samenkwamen passeerden trouwens ook de Europese Commissie en het Europarlement volledig – gremia die trouwens ook nagenoeg volledig Pro-EU zijn. Het anti-democratische aspect van de EU wordt maar weer eens benadrukt.

BeNeLux, It, De en Fr gaan in hoge versnelling door naar de Superstaat

De EU is pro-EU. De EU kent geen nee. Het is duidelijk geworden dat de EU niet zelf de EU zal afbouwen. De Unie moet immers ‘Ever Closer’. Er moeten eerder meer unies komen (Leger Unie, Unie, EU Minister van Financiën, Eurozone regering, etc) dan stukjes van de EU te ontbinden.

In het zicht van verdwijnende steun voor de EU komen deze grijze oude mannen samen met een plan voor meer EU. Namelijk de EU van twee versnellingen. Totaal onorigineel want een oud idee. Dit betreft uiteraard een middel om hun ongewenste plan alsnog in leven te houden.

In de hoogste versnelling de EU-politici die graag snel verder wil integreren (i.e. lidstatenuitroeien en overdragen naar de EU), zoals die van de BeNeLux, IT, DE en FR. Dat terwijl in deze landen ook duidelijk steeds minder steun voor de EU is bij de bevolking zelf! Het NL-nee was duidelijk, de demonstraties in Duitsland en het AfD en de demonstraties tegen Franse overheid zijn u niet ontgaan. Iets over democratie iemand?

De rest van de EU in een lagere versnelling naar de EU Superstaat

De EU spreekt niet over het teruggeven van de weggenomen soevereiniteit, maar over het wat langzamer integreren naar de EU Superstaat. Een lagere versnelling is immers niet achteruit, maar gewoon wat minder snel vooruit.

In de lage versnelling komen de lidstaten en bevolkingen die niet zo’n fan zijn van de EU. Of te wel: heel Europa minus de West-Europese politieke kaste. (Is het trouwens toeval dat het onderdeel van de politieke kaste dat gaat regeren een kabinet wordt genoemd?)

Met de lage versnelling wordt het natuurlijk mogelijk om de dualiteit binnen de EU lekker te handhaven en kritiek een plek te geven.Oh, Polen en Hongarije zijn gewoon EU-leden in de lage versnelling.” Dit is natuurlijk vooral een middel om lidstaten die geen zin hebben in de EU toch bij de EU te houden en langzaam maar zeker (centimeter voor centimeter) te integreren naar de EU Superstaat. Daarnaast biedt het uiteraard de mogelijkheid om nu snel verder te integreren met de rest.

De toekomst: De Europese Unie zonder de de EU-ambtenarij

Het is deze oplettende kijker in ieder geval volstrekt duidelijk, dat we van de EU niet kunnen verwachten dat ze een stapje terug doet. De EU zal niet regeren over ‘minder EU’, de EU is immers volstrekt Pro-EU. En Pro-EU  betekent Ever Closer snel door naar de EU Superstaat, goedschiks of kwaadschiks.

Dan rest voor ons de vraag is de EU-ambtenarij wel het juiste gremium om over de EU te regeren? Gezien het feit dat Europa zo langzamerhand niet MEER EU wil maar juist MINDER EU. En juist dat is iets wat de ongecontroleerde EU-ambtenarij niet kan realiseren voor ons. De EU-ambtenarij is zelfs onaantastbaar, onschendbaar en legt nergens verantwoording af aan bevolkingen.

De toekomst van de EU is dus slechts mogelijk zonder de huidige EU-ambtenarij.

Conclusie

Met forse tegenwind komt de EU anti-democratisch samen en besluit dat de EU dan maar in twee versnellingen naar de EU Superstaat moet integreren. De EU zoals we die kennen, de EU waar we van houden.

Lees deze geweldige EU-overweging op de website ClimateGate.

Lees verder via Bron: Lang Leve Europa!


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Tweede referendum? Brexit leidt tot verval EU, zegt Soros

De Indiase overheid ging langs bij 1 miljard mensen om ze vast te leggen in een database