in , ,

De strijd rond het Circuit van Zandvoort breekt in alle hevigheid los

Dat worden nog veel toestanden, pak maar bier en chips erbij…

Michael4Wien / Pixabay

Op het Circuit van Zandvoort zijn afgelopen week de werkzaamheden gestart ter voorbereiding van de Formule 1 races in 2020. Struiken zijn gekapt en paddenschermen worden geplaatst.

Komende week wordt er een klopjacht gehouden om alle rugstreeppadden en zandhagedissen weg te vangen die de Formule 1 races in de weg zitten.

Het duingebied wordt schoongeveegd en de arme beestjes worden gedeporteerd naar reservaten.

Vanaf 1 oktober volgt de grote verbouwing van het Circuit van Zandvoort. Diverse duinen worden plat geschoven, nieuwe tribunes gaan het duinlandschap domineren, tunnels worden gegraven, geluidwallen worden verwijderd, delen van het duingebied worden geasfalteerd en een nieuw weg wordt aangelegd naar de boulevard.

Een grote verbouwing die door de Circuit directie wordt afgedaan als enkele kleine aanpassingen.

Voor de Stichting Duinbehoud en diverse andere milieu organisaties is dit aanleiding om in het geweer te komen tegen deze vernieling van het duingebied rond Zandvoort. Bij de provincie Noord-Holland is bezwaar gemaakt tegen de verleende ontheffing om het leefgebied van beschermde diersoorten te vernielen.

Ook zijn handhavingsverzoeken ingediend bij provincie en gemeente, omdat de werkzaamheden worden uitgevoerd zonder de benodigde vergunningen.

Voor de natuur- en milieuorganisaties is het onbegrijpelijk, dat het Circuit van Zandvoort een groot evenement denkt te organiseren zonder de daarvoor benodigde vergunningen aan te vragen….

Lees verder bij de bron: Earth Matters


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Steun mij, zodat u op de hoogte blijft!

Tikkie | PayPal

Rapporteren

Één reactie

Laat een reactie achter
  1. Als de elite wat wil dan gaat dat zonder problemen ….. vergunningen zijn plotseling niet nodig. Lawaai is ondergeschikt, overlast uiteraard ook. Gemeente levert hand en spandiensten – geen probleem. Het lijkt erg veel op hoe de EU alles regelt: moslim immigratie, 5G en U herkent ongetwijfeld het patroon ….
    Wie zijn toch die partijen met zoveel invloed hebben achter de schermen ? Een ding is zeker: geld is altijd er handig en meestal komt dat op de een of andere manier bij de burgers vandaan. Want meeestal werken de partijen met veel invloed zelf niet.

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

De ECB werkt aan een digitale munt voor de eurozone

‘We hebben nu zwart op wit dat een minister via de rechterlijke macht een oppositieleider probeert kalt te stellen’