in

De Telegraaf doet iets goed: Naar de rechter over EU Naheffing

2858166062 c8bcd0d963 de telegraaf

Het is dinsdag 31 maart 2015, en we betrappen De Telegraaf per ongeluk op iets goeds:

Den Haag – De Telegraaf stapt naar de Europese rechter om openheid van zaken te krijgen rond de naheffing van 642 miljoen die Brussel ons land vorig jaar heeft opgelegd. Het kabinet reageerde destijds onaangenaam verrast en zei veel vragen te hebben, maar betaalde vervolgens als een speer.
Door een procedure aan te spannen bij het Gerecht van eerste aanleg in Luxemburg wil deze krant meer duidelijkheid krijgen over wat het kabinet wanneer wist, of betrokken bewindslieden bij de les waren en of is getracht aan de heffing te ontkomen, dan wel over de hoogte ervan te onderhandelen. Verzoeken om openbaarmaking van relevante correspondentie tussen Den Haag en Brussel zijn door de Europese Commissie goeddeels afgewezen, naar blijkt vooral op voorspraak van Nederland.

Een memorabele dag, De Telegraaf doet per ongeluk wat ze zouden moeten doen, ze bedrijven journalistiek. Zie trouwens ook dit eerdere bericht op Lang Leve Europa: De Naheffing Soap: Er klopt geen bal van. Er blijkt werkelijk geen bal van te kloppen, het officiele verhaal rondom de 1,1 miljard euro naheffing. (Niet 642 zoals gezegd)  Het is tussen al het geflater dan ook niet vreemd dat Nederland niet vrijwillig wil meewerken aan het verzoek van De Telegraaf, en dat de EU criminele activiteiten onderneemt als ‘normaal gedrag’ mag duidelijk zijn ondertussen.

Op 10 april 2014 rapporteerde LLE al over de naheffing. Toch duurde het nog tot oktober voordat de overheid het officieel “wist”. Lees meer over de leugens rondom de naheffing:En daar gaat weer 642 miljoen, hilariteit en vele harde leugens volgenEU naheffing voor afbetalen gasrekening Oekraine?Naheffing EU van 642 miljoen naar 1,1 miljard euro,Nederland betaalt naheffing EU voor eind dit jaar.

Lees verder via Lang Leve Europa!.

Photo by Joe Pemberton cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3821492016 7b1a758042 bureaucratie e1427825932714

Lekker bezig toch in (ver)Nederland: Nieuwe zorgbureaucratie kost miljoenen extra

15209274913 e851377196 ph kbx

Bejaarden staan tot de enkels in de pis maar Willem-Alexander krijgt nieuw vliegtuig