in

De tijd is aangebroken om fundamentele vragen te stellen

forest trees marked with question marks

Nu we ruw ontwaken uit ons First World coma, ontstaat er ruimte voor een Great Reset in ons denken. We kunnen ons weer als een kind verwonderen, op ontdekkingstocht gaan en fundamentele vragen stellen. Het wordt geweldig!

Er zijn maar weinig mensen die dezer dagen niet af en toe bleek uitslaan, bij wie de schrik soms niet om het hart slaat. Moedeloos en angstig bij het zien en horen zoveel onthullingen, onrechtvaardigheid, naïviteit en slechtheid. In wat voor wereld zijn we in godsnaam terechtgekomen?

Kreten als ‘ons land wordt kapotgemaakt’ en ‘we zijn alles aan het verliezen wat ons dierbaar is’ zijn niet de lucht. Maar op een bepaalde manier is dat ook het gedrag van een verwend kind dat zijn speelgoed ziet afgepakt worden en hard krijst tot het dat terugkrijgt. De fopspeen waarvoor het kind eigenlijk te oud geworden is, is weg.

Was het vroeger zoveel beter?

Waren er geen leugens, manipulatie en onrecht? Of hadden we er minder last van? We waren druk met onze fopspenen: de overdaad aan luxe, goederen, reizen, onbegrensde mogelijkheden. Dat was interessanter dan het kijken achter de façade deze mooie wereld.

Het was makkelijker na te denken over de bestemming de volgende reis, dan over de werkelijke kost van al dat moois, of over het feit dat sommige mensen door omstandigheden niet konden deelnemen aan de ‘succesmaatschappij’.

Eenzaamheid, misbruik, onrechtvaardigheid. Het besef daarover dat af en toe de kop opstak kon worden afgekocht met giften aan de collectant bij de voordeur die ons tijd tot tijd uit onze droomwereld kwam halen.

Kinderarbeid in landen ver weg, monsterwinsten op de rug onderbetaalde arbeiders in de transportsector, versus een happy customer experience in de nieuwste flagshipstore of blij maar zielloos prulshoppen bij de Action. Appelen uit China en boontjes uit Egypte.

De gemiddelde navelstarende wereldburger had al helemaal geen behoefte aan verhalen over kindermisbruik in hoge kringen of vreemde complotverhalen over geheime genootschappen. Niet passend in zijn wereldbeeld… Zelfs het onrecht was fake, werd hip aangeboden door Hollywoodsterren en kon worden weggetoverd met een Facebooklike. Verboden de illusie te doorprikken…

De lelijkheid van de wereld

Maar nu we plots in ons eigen comfortabel leven geraakt worden door al de lelijkheid en het onrecht in de wereld, ontwaken we bruusk uit ons First World coma. De nare onthullingen die we nu onder onze neus gewreven krijgen komen harder aan, nu het over onze eigen vrijheid, gezondheid en toekomst gaat.

Je zou kunnen zeggen dat we met beide voeten op de grond worden gezet. De overheid blijkt plots niet een zorgzame gemeenschappelijke structuur te zijn, maar een door zieke geesten geïnfiltreerde poppenkast. Met elk nieuw besef dat groot geld en vage machtsstructuren ons meer en meer richting technocratische dictatuur sturen, bestaat het gevaar dat we depressiever en moedelozer worden.

Vandaar dit artikeltje. Want hopelijk kunt u inzien dat er niet zo veel veranderd is. De wereld wordt en werd al zeer lang gestuurd door duistere krachten achter de schermen. Satanisme is verweven met onze maatschappij. Dus waarom zouden we daar nu plots moedeloos van moeten worden?

Er is juist reden tot blijdschap nu we in een échtere wereld terecht zijn gekomen, nu onze oogkleppen worden afgezet door de zich ontspinnende gebeurtenissen. Als onze oude maatschappij al zo mooi kon zijn met vieze mannetjes die ongemoeid aan de financiële en politieke touwtjes trokken, hoeveel mooier kan het dan worden als we ons daar nu van bewust van worden?

Keuzes die we vroeger uit gemakzucht aan anderen overlieten, kunnen we nu zelf maken. Als de overheid inderdaad een moloch blijkt die mensen vermaalt met bureaucratie, slecht beleid en valse beloften, waarom zouden we dan niet zo veel mogelijk decentraliseren en dingen zelf doen?

Onze auto blijkt plots vijf versnellingen te hebben, tijd om het schakelen niet meer aan onbetrouwbare instellingen over te laten. Tijd voor alternatieven.

Fundamentele vragen stellen

En de tijd is aangebroken om vragen te stellen:

Lees verder bij de bron: Transitieweb


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Vaccineren: Wat doet mRNA?

“Ouderen sterven na vaccinatie als vliegen”