in , ,

De VN roept Frankrijk op het matje om ‘overmatig gebruik van geweld’ tegen Gele Hesjes

De -mensenrechtencommissaris riep woensdag op tot een “volledig onderzoek” naar het mogelijk overmatig gebruik van geweld door de Franse politie tijdens de “gele vest” -demonstraties.

“De ‘Gilets Jaunes' (gele vesten) hebben geprotesteerd tegen wat zij beschouwen als uitsluiting van economische rechten en deelname aan publieke zaken”, zei hoofd van de rechten Michelle Bachelet in haar jaarlijkse toespraak tot de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties in Genève.

“We moedigen de regering aan om de dialoog voort te zetten – inclusief follow-up van de nationale discussies die momenteel aan de gang zijn – en dringen aan op volledig onderzoek van alle gemelde gevallen van overmatig gebruik van geweld”.

Sinds november hebben demonstraties in heel Frankrijk plaatsgevonden. De protesten begonnen over brandstofbelastingen maar ontaarden in een opstand door mensen in het landelijke en kleine tegen het beleid van president Emmanuel .

De IGPN, het orgaan dat politie-misbruik onderzoekt, heeft meer dan 100 onderzoeken gestart naar het gedrag van officieren tijdens de protesten.

Bachelet sprak ook breed over mensen over de hele wereld die “de straat op zijn gegaan om te protesteren tegen ongelijkheden en verslechterende economische en sociale omstandigheden.”

“Hun eisen vragen om respectvolle dialoog en echte hervormingen,” zei ze.

Lees verder bij de bron: france24.com


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bij het gesloten bolwerk FvD vertrokken lid richt zijn pijlen nu op VVD en Rutte

VVD verliest leden, dalende contributie-inkomsten dus verplichte afdrachtsregeling in de maak