De volgende leugen? ‘Terugdraaien van hogere energietaks lijkt een loze belofte’

Kabinetten van liegen en bedriegen

Als het de flink verhoogde energietaks terugdraait, kost dat wel 1,1 miljard , becijfert Michiel Spanjers, fiscalist en voormalige rechterhand van ex-staatssecretaris en minister van Financiën Jan-Kees de Jager in een nieuw wetenschappelijk artikel.

Hij vermoedt dat het een loze belofte blijkt.

De fors gestegen energienota zorgde eerder dit jaar voor commotie. Nederlanders betalen dit jaar ruim 300 euro meer aan gas en licht, vooral door hogere belastingen.

Nadat het CBS cijfers van prijsvergelijkers als gaslicht.com bevestigde, beloofde premier vlak voor de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart de verhoging ongedaan te maken.

Terugdraaien gaat het kabinet echter veel geld kosten, schrijft fiscalist Michiel Spanjers deze week in Weekblad Fiscaal Recht.

Hij becijferde op basis van begrotingsstukken dat het kabinet de energiebelasting en Opslag Duurzame Energie (ODE) voor huishoudens dit jaar met 900 miljoen euro heeft verhoogd.

,,Dat is 1,1 miljard inclusief omzetbelasting. De belofte van belastingverlaging is vervolgens tien weken na inwerkingtreding van die verhoging gedaan.”

Lees verder bij de bron: AD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bananenrepubliek: Chemische bedrijven begingen duizenden overtredingen

via http://blog.zorgkiezer.nl/zorgverzekeringen/infographic-welke-zorgverzekeraars-horen-bij-elkaar/

Compleet aan de grond door zorgkosten: ‘Dat dit in Nederland kan’