in ,

De volgende leugen van Rutte! Nederland haalt toch ISIS-kinderen op uit Syrië

chidioc / Pixabay

Twee Nederlandse weeskinderen zijn zondag in Ain Issa in het noorden van overgedragen aan een Nederlandse regeringsdelegatie, meldt persbureau AFP. Ook twaalf Franse kinderen uit families die vochten voor terreurorganisatie IS werden door de Koerdische autoriteiten overhandigd aan vertegenwoordigers van de Franse regering.

De kinderen zaten in vluchtelingenkampen waar tienduizenden mensen verblijven.

Ook de vertegenwoordiger van de zelfstandige regio van Noord- en Oost-Syrië, Abdulkarim Omar, meldde dat “op verzoek van de Nederlandse regering” twee wezen uit IS-gezinnen zondag waren overgedragen aan een delegatie van het Nederlandse ministerie van Buitzenlandse Zaken.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken kon de overdracht maandagochtend nog niet bevestigen.

https://tpo.nl/2019/06/10/breek-nederland-begint-met-terughalen-kinderen-is-terroristen/

https://www.geenstijl.nl/5148059/breek-daar-zijn-de-eerste-is-kindertjes/

 

in 2018: https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4156221/rutte-nederland-haalt-geen-kinderen-uit-kampen-syrie

De Nederlandse regering gaat kinderen van Nederlandse Syriëgangers niet uit Syrische kampen halen. De risico's zijn te groot, volgens premier Rutte. Gisteren riep de Kinderombudsman nog op om de kinderen wél naar te halen.

Het wil geen Nederlanders blootstellen aan gevaren om de foute keuze van ouders te helpen corrigeren, zei premier Mark Rutte. Hij wijst erop dat Nederland geen diplomatieke betrekkingen met Syrië heeft. Hij vindt het verschrikkelijk dat er kinderen in onveilig gebied vastzitten door de ‘bizarre' keuze van hun ouders.

Het kabinet legt daarmee de oproep van de Kinderombudsman naast zich neer. Die wil dat de kinderen die onder vaak schrijnende omstandigheden vastzitten, worden weggehaald.

Lees verder bij de bron: TPOok


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ruslandfobie: 27 miljoen gesneuvelde Russen zijn niet genoeg voor uitnodiging D-Day herdenking

Links op zijn Zweeds heeft de oplossing voor het falen van leerlingen – schrap de onvoldoende’s