in , , , ,

De Volkskrant, verlengstuk van de CIA?

3973984907 72144e057d volkskrant

Vandaag kopt de Volkskrant met het nepnieuws dat Trump “geheime informatie over IS” aan de Russen zou hebben verteld. In betere kringen weet iedereen dat de Islamitische Staat jarenlang gefinancierd en getraind werd door de CIA. Dat weet Poetin ook.

IS knapt juist het vuile werk op dat het Amerikaanse en het Israëlische leger zelf niet kunnen doen.

Maar hoe geheim zou het nou zijn om ISIS eens goed van de kaart te vegen? Trump, zijn kiezers en de Russen willen ISIS uitroeien, maar tegenover hen staan de Saoedi’s, Israël en de Amerikaanse CIA die hun huurlingen liever beschikbaar houden voor nieuwe missies.

Na Afghanistan, Irak, Libië, Egypte en Syrië staat ook Iran nog op de lijst dictaturen die omver moeten worden geworpen.

Dus zou Trump hoogverraad hebben gepleegd. Tenminste, volgens “anonieme bronnen”. De timing van het nieuws dat Trump ISIS wil uitroeien, een van zijn campagnebeloftes, valt toevallig samen met een groter schandaal. Vandaag is gebleken dat een medewerker van de Democratic National Convention (DNC), Seth Rich, vlak voor zijn dood contact heeft gehad met Wikileaks.

Niet de Russen hackten de DNC, waar media Trump telkens mee in verband brengen, maar een insider. Seth Rich overleed op 10 juli 2016 na een ogenschijnlijke roofoverval, maar een privé-detective beweert nu dat de plaatselijke politie opdracht van hogerhand had gekregen om zich niet met de zaak te bemoeien. Het lijkt erop dat geheime diensten met Seth Rich hebben afgerekend. Hillary Clinton moest en zou winnen.

Het gebeurt wel vaker dat de Volkskrant nepnieuws over Trump en de Russen napapegaait. De bron van zulk nieuws is bijna altijd de Washington Post, de krant die eigendom is van de directeur van Amazon.com, het bedrijf dat voor 600 miljoen dollar internetdiensten aan de CIA levert. De Washington Post krijgt haar nieuws op haart beurt van “anonieme bronnen” (oftewel, inlichtingendiensten).

Kwakkelende papieren kranten zoals de Volkskrant hebben baat bij een goede relatie met geheime diensten. Inlichtingendiensten kunnen kranten origineel nieuws aanleveren, wat kranten abonnees oplevert. In ruil daarvoor drukken kranten volgens afspraak nepnieuws af. Zo kunnen geheime diensten de publieke opinie in het Westen beïnvloeden.

Dat is overigens geen nieuws. Al sinds de afloop van de Tweede Wereldoorlog kregen Amerikaanse geheime diensten een bijna onbeperkt budget om de Amerikaanse cultuur in de hoofden van Europeanen te planten.1 De Volkskrant is slechts een van de vele kanalen die het hyper-progressieve wereldbeeld van Uncle Sam verkoopt.


1 Frances Stonor Saunders, The Cultural Cold War: The CIA and the World of Arts and Letters (New York: The New Press, 2001).

Lees verder via de Bron: Mathijs Koenraadt

Photo by Marco Raaphorst cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
science study

Dr. Ioannidis: Medische studies zijn vrijwel altijd nep

nofair

MSM schrijft klakkeloos over: FAKE NEWS MARATHON over James Comey en Donald Trump