in

De waarheid: Heeft Turkije seks met minderjarigen gelegaliseerd?

Meerdere buitenlandse media schrijven over dat heeft toegestaan om seks te hebben met minderjarigen. In een verklaring door Turkse autoriteiten wordt dit ten stelligste ontkend.

Veel berichten in vooral Europese media wordt gemeld dat een , dat verbiedt om seks te hebben met kinderen onder de 15, is weggestemd door het grondwettelijk hof van het land. Daarmee zou seks met minderjarigen zijn gelegaliseerd in Turkije. Ook Nederlandse sites als Fok.nl namen het bericht klakkeloos over.

Na alle valse berichtgevingen besloot het grondwettelijk hof een verklaring te publiceren. Zij zijn ervan overtuigd dat de feiten met opzet worden verdraaid. De wet is nooit opgeheven en is nog steeds in werking: Het hof heeft het parlement enkel geadviseerd om 1 paragraaf in de wet te wijzigen omdat deze in strijd is met het evenredigheidsbeginsel dat is opgenomen in de Turkse  . Het gaat dus om een ‘technisch advies’. Het parlement moet dit binnen zes maanden oplossen en in de tussentijd en daarna, blijft het strafbaar om seks te hebben met minderjarigen.

Zware straffen

Volgens de Turkse strafwetboek wordt van kinderen gestraft met een celstraf van 8 tot 15 jaar. Wanneer er sprake is van penetratie, gaat het om een straf van minstens 16 jaar. Stalken kan gestraft worden van 3 tot 8 jaar cel.

Het was niet enkel de media die de feiten verdraaide over het besluit van het hof. Ook Margot Wallström, de Zweedse minister van buitenlandse zaken, tweette erover. Het stuitte op een zware reactie van vicepremier Mehmet Simsek:

Schermafbeelding_2016-08-15_om_21.49.48.png

Lees verder via de bron Bron: turks.nl

Photo by Duru… cc


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Misleiding over opdrogen Nederlandse financiering hypotheken

6 redenen waarom de ernst van de crisis niet wordt begrepen