in

De wereld na corona zal nooit meer hetzelfde worden

Tal van financieel-economische en politieke analisten schrijven in hun commentaren dat de nu al zo’n enorme impact heeft,  dat de wereld na het virus nooit meer hetzelfde zal worden.

Egon von Greyerz, de grootste private goudhandelaar van Zwitserland, waarschuwde anderhalf jaar geleden dat de risico’s voor de wereldeconomie toen al ‘exponentieel en onmeetbaar’ waren geworden, en ‘op zeker moment de hel zal losbarsten’. Het is volgens hem enkel de trigger van de grootste financieel-economische aller tijden, die onze wereld binnen 18 maanden tijd onherkenbaar zal veranderen.

Von Greyerz zegt dat bijna alles waardeloos zal worden: bestaande valuta, aandelen, staatsobligaties, en zelfs vastgoed.

‘Het systeem is kapot en bankroet, maar dat begon niet met het coronavirus,’ schrijft Van Greyerz. ‘Het systeem was aan het begin van deze eeuw al kapot. De crisis van 2007-2009 was het eerste signaal dat het financiële systeem niet meer functioneerde.

Ze gooiden er $ 25 biljoen tegenaan… maar ik heb altijd gezegd dat dit een generale repetitie was. Helaas krijgen we nu de echte crisis. Dit is het einde van een twee- tot driehonderdjarige cyclus. Er komen daarom extreem moeilijke tijden aan.

Het coronavirus is een vreselijke trigger, maar meer niet. Het is niet de oorzaak, want dat is een kapotte financiële systeem. We staan nu aan het begin van de laatste fase van het einde van dat systeem.’

Mensen zijn door de corona paniek afgeleid van het echte probleem, en dat is de ondergang van het complete financiële systeem. ‘Op zeker moment zullen ze erachter komen dat er geen geld meer is…

In de meeste landen is er al amper cash meer, dus daar zal het eenvoudig zijn het systeem stop te zetten.’ Sinds 2009 zijn alle markten ‘compleet vals’, omdat ze enkel nog met digitaal geprint geld overeind worden gehouden. ‘We hebben geen echte markten meer, geen echte prijzen meer. Het is allemaal fake, omdat het wordt ondersteund met fake geld.’

De beurzen zullen met 90% of meer instorten, voorspelt Von Greyerz. Net als in 1929, toen dat in een periode van slechts 2 ½ jaar gebeurde. ‘Maar de zeepbel is nu veel groter, dus kan het heel erg snel gaan…

Het gevaar is nu zo groot geworden, dat de wereld niet meer gered kan worden… De grootste crash zal op de (staats)obligatiemarkt plaatsvinden, en niemand zal geloven met wat voor snelheid dat zal gaan gebeuren.’ Ook vastgoed is straks veel minder waard, omdat er bijna geen kopers meer zullen zijn. (1)

Doug Casey: Hysterie veroorzaakt Depressie en diepe

Doug Casey, een andere bekende onafhankelijke analist, zit op hetzelfde spoor. ‘Zelfs al zouden er miljoenen doden vallen door het virus, dan nog zal dat niet het grootste probleem zijn. Vele malen erger is dat de economie door de hysterie plat wordt gelegd, en de nieuwe wetten en maatregelen langdurige gevolgen zullen hebben.’

Tot nu toe zijn verhoudingsgewijs weinig mensen omgekomen door het coronavirus. ‘Maar de wereld zit in de greep van een reusachtige, krankzinnige massa hysterie. Dat is pas écht heel ernstig.’ Diensteneconomieën die bijna louter consumeren, waar vooral linksgroenliberalen op inzetten (omdat ze de ‘vuile’ ën naar het buitenland hebben weggepest ), zullen als eerste instorten.

De consumenten geven veel minder uit aan reizen, etentjes, luxe goederen, et cetera, waardoor tal van bedrijven binnen no-time bankroet gaan. Pensioenfondsen, de Nederlandse toch al leeggezogen door de ECB, zullen worden weggevaagd zodra de beurzen instorten. ‘En dan krijg je een depressie. Zullen de mensen ook hun huizen kwijtraken?… Armoede, niet een virus, is de echte reden van massa’s doden.’

Noodmaatregelen die overheden nemen ‘allerergste’

Maar zelfs de aanstormende megacrash vindt Casey niet het allerergste. Dat zijn volgens hem de draconische noodwetten en –maatregelen die de overheden al hebben genomen, en nog gaan nemen. Die beperken onze vrijheid en het bedrijfsleven, en slokken astronomische bedragen op. Dat wordt allemaal gefinancierd met nieuw digitaal geld.

‘Dit virus is toevallig de speld geweest die de grootste financiële zeepbel in de geschiedenis heeft doorgeprikt. En het is heel moeilijk een uiteen gespatte zeepbel weer op te blazen. Het maakt niet uit hoeveel geld overheden bijdrukken. Dat zal enkel een catastrofale retail inflatie veroorzaken.

Zal het uw schuldenprobleem oplossen? Nou, enkel zoals een hartaanval de aandacht afleidt van het feit dat uw kanker hebt. Als u uw baan verliest of uw bedrijf verdient niets meer, dan zal uw schuld (en hypotheek) nog steeds blijven bestaan.’

Iedereen zal daarom schreeuwen om een bailout, om ‘gered’ te worden, door de overheid. Dat gaat gebeuren, en gebeurt nu al, met enorme hoeveelheden nieuw geld.  Mensen die denken dat dit geen ingrijpende gevolgen zal hebben voor hun en welvaart, zullen zwaar bedrogen uitkomen.

Totalitaire digitale

Cash geld wordt verboden, omdat dit ‘besmettelijk’ zou zijn. Daarna volgen verplichte vaccinaties en een vaccinatiepaspoort. Ontsnappen en frauderen is onmogelijk, omdat iedere gevaccineerde een digitale marker in zijn of haar lichaam zal krijgen.

Mensen die weigeren zullen feitelijk worden uitgesloten van deelname aan de samenleving, die in ijzingwekkend tempo in een totalitaire, digitale, Marxistische controlestaat wordt veranderd, met nul vrijheid, nul inspraak, en nul privacy.

Naast Von Greyerz en Casey komen ook veel andere analisten tot de conclusie dat het te laat is om dit proces nog te stoppen. De signalen zijn weliswaar al heel lang aanwezig, maar de meeste mensen hebben …….

Lees verder bij de bron: Xandernieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nieuw record! U betaalde nog nooit zoveel belasting als in 2019

RIVM koopt toch malaria-middel chloroquine in strijd tegen coronavirus