in , ,

De wereldwijde Facebook-catastrofe

Facebook Crime Internet Violent  - geralt / Pixabay
geralt / Pixabay

Volgens gegevens van de NSPCC vond meer dan de helft van de online kindermisdrijven plaats in apps die eigendom zijn van Facebook , omdat de liefdadigheidsinstelling opriep om meer te doen om misbruik in privéberichten aan te pakken.

De NSPCC zei dat uit de ontvangen gegevens bleek dat 9.477 gevallen van seksuele of onfatsoenlijke beeldmisdrijven tegen kinderen werden geregistreerd door de politie tussen oktober 2019 en september 2020, waar het communicatieplatform bekend was, waarbij 52% plaatsvond op apps die eigendom waren van Facebook.

Facebook heeft eerder plannen onthuld om berichten via zijn apps, waaronder Instagram en Facebook Messenger, end-to-end versleuteld te maken zoals een andere van zijn diensten – – om de van gebruikers te vergroten.

De liefdadigheidsinstelling van de kinderen voerde aan dat deze cijfers, verzameld via verzoeken om vrijheid van informatie aan de politie, aantonen dat de versleutelingsplannen van Facebook kinderen een groter risico zullen opleveren en beschuldigde de socialemediagigant ervan “de klok terug te draaien over de veiligheid van kinderen”.

In de VS werden 23 miljoen individuele rapporten met 33 miljoen ’s en bijna 30 miljoen afbeeldingen van van kinderen geklaagd. Daarvan was volgens de NSPCC ruim 90 procent te zien op Facebook.

Facebook zou gemakkelijk als een crimineel syndicaat kunnen worden bestempeld. De minste van deze beschuldigingen omvat alles van privacyzwendel, cyberpesten en identiteitsdiefstal tot diefstal, laster, intimidatie ( bron ) en opkomend racisme ( bron ). Dan zijn er meldingen van het verbergen van oorlogsmisdaden ( bron ) tot chantage ( bron ), van seksueel misbruik van kinderen tot wilde dieren ( bron ) en mensenhandel ( bron ).

De serieuzere beschuldigingen zijn dat Facebook in wezen een kanaal is van uiterst ernstige misdrijven – alsof het bovenstaande op de een of andere manier niet ernstig genoeg is. Neem bijvoorbeeld dat militairen van Myanmar Facebook gebruiken om uiteindelijk mensen neer te schieten bij in 2018 ( bron ) en toch heeft het tot een paar weken geleden al die tijd gekost om het leger te verbieden het te gebruiken, omdat het er nog veel meer vermoordt. ( bron ).

 

Catastrofale maatschappelijke resultaten

De NYT zegt – Facebook is een ramp voor de wereld geweest – en vraagt: “Hoelang zullen we toestaan ​​dat zijn platform haat zaait en de ondermijnt?”

The Guardian merkt op dat – “Facebook een bedreiging vormt voor de economie, de gezondheid en de democratie” en vraagt ​​”waarom zijn we niet wakker geworden met de Facebook-catastrofe.”

Eerlijk gezegd, als jij of ik een winkeletalage in een winkelstraat zouden hebben waar we individuen zouden toestaan ​​advertenties te tonen voor een van deze misdaden, zouden de autoriteiten de winkel sluiten en zouden we (terecht) worden gearresteerd voor het faciliteren van deze misdaden.

Wereldwijd heeft Facebook 58.000 mensen in dienst met een omzet van ongeveer $ 85 miljard. Het heeft een bedrijfswinst van 34 procent ( bron ).

Ford heeft rechtstreeks 175.000 mensen in dienst met een omzet van £ 127 miljard en een winst van $ 2,8 miljard. Een groot deel van de reden waarom het minder winst maakt, is de enorme hoeveelheid die het in de openbare veiligheid moet steken. Bestuur een auto en deze moet voldoen aan veiligheidsregels zoals remmen, aanrijdbeveiliging, brandvoorschriften enzovoort.

Facebook werkt als Ford zonder rekening te hoeven houden met de openbare veiligheid. Het zet een motor op een chassis en brengt uiteindelijk veel levens op het spel. Het vernietigt zelfs de principes van de democratie, precies waarvoor onze grootouders wereldwijde oorlogen vochten.

Facebook is een bedrijf dat handelt met kwaadaardige bedoelingen terwijl het überhaupt winst nastreeft en alle kosten ongeacht de schade die het aanricht. Het moet verantwoordelijk worden gemaakt voor alle inhoud en resultaten die het mogelijk maakt.

Gisteren kwamen we erachter dat de VS heeft gewaarschuwd dat het tarieven tot 25% zou kunnen heffen op een groot aantal Britse exportproducten als vergelding voor een Britse belasting op technologiebedrijven zoals Facebook . Het VK zal waarschijnlijk terugvallen en Facebook zal zijn misdaadgolf voortzetten en zal dan niet eens bijdragen aan de samenleving die het helpt corroderen.

Lees verder bij de bron: TruePublica


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Test Tube Covid  Mask Medical  - fernandozhiminaicela / Pixabay

Nieuw onderzoek: coronasterfte was in 2020 extreem laag, corona is niet veel meer dan stevige griep

Kauthar Bouchallikht (GroenLinks): ‘Mannen en vrouwen apart is ook vorm van vrijheid’