in ,

Dealers van 13 jaar zijn normaal: ‘In sommige middelbare schoolklassen blowt meer dan de helft van de leerlingen’

Drugsproblematiek onder jongeren groeit Arnhemse middelbare scholen boven het hoofd.

In sommige klassen blowt 50 tot 60 procent van de leerlingen, aldus directeur Eelco van der Kruk van het Arentheemcollege en Thomas a Kempis.

,,De tijd van ontkennen en afwachten is voorbij. Dat vind niet alleen ik, maar alle middelbare scholen in Arnhem”, zei directeur Van der Kruk woensdagavond tijdens politieke avond in het Arnhemse stadhuis.

De raadsleden Stefenie Pape (VVD) en Sabine Andeweg (D66) hadden de alcohol- en drugsproblemen onder jongeren op de agenda gezet.

Van der Kruk had deze week nog een leerling van 13 jaar betrapt op dealen. ,,Een jaar of vier geleden ging het om problemen van jongeren van 16 en 17 jaar. Nu zijn ze 13 of 14 jaar en ze gebruiken in de pauze.”

Jongerenwerker Mohamed Zahti was blij met de openhartigheid van Van der Kruk.

,,Ik ben 25 jaar jongerenwerker en ik zie het drugsgebruik en het dealen onder vaak heel jonge jongeren van 12, 13 e 14 jaar toenemen.

De scholen gaven meestal niet thuis, omdat men bang was voor imagoschade. Daarom ben ik heel blij met hoe de scholen nu tegen de problemen aankijken”, zei Zahti.

De politie heeft afgelopen …..

Lees verder bij de bron: gelderlander.nl

Photo by Valerio “Dokka” D’Introno.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Rapporteren

2 Comments

Laat een reactie achter
  1. D66 wil een staatscommissie op het vrijgeven van drugs, nou zet maar eerst een staatscommissie hoe het huidige gedoogbeleid is tot stand gekomen. Den Uyl constateerde het al, zijn zonen waren aan de drugs, en ging vragen stellen. De huidige situatie is voortgekomen uit mislukte ideeen van ambtenaren hoe het hier anders moet met de drugs. Als je alles goed uitzoekt, is de uiteindelijke conclusie dat ambtenaren helemaal geen regel en wetgeving meer op mogen zetten. Niks nieuws, dit idee, er wordt vaker beweert dat rond 1800 de uitwerking in de Trias Politica niet goed is gegaan. Dus daar ook een staatscommissie op?

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

OM blundert voor derde keer: opnieuw foto’s uit dossier kroongetuige Nabil B. verspreid

Haha gefopt! Uitgekochte boeren stuiten achteraf op gigantische kosten