in

Defensie betrokken bij bestrijding van ‘desinformatie’ over corona

Defence-Imagery / Pixabay

In de Militaire Spectator, het tijdschrift voor het Nederlandse leger, is deze maand aandacht voor de rol van Defensie bij de bestrijding van ‘desinformatie’ over onder andere corona.

“Over het ontstaan en de aanpak van het coronavirus doen veel verhalen de ronde, waardoor er al snel een situatie van information disorder heerste,” schrijft tweede-luitenant Bo van den Herik.

Recente voorbeelden van information disorder zijn volgens Van den Herik de diverse verhalen over de oorzaak van de MH17-ramp en de verhalen over het ontstaan en de aanpak van het Covid-19-virus.

Onder desinformatie verstaan we ‘gemanipuleerde informatie, die een verzender verspreidt met de bedoeling anderen te misleiden’. Nederland zou van buitenaf veelvuldig belaagd worden met allerlei vormen van gemanipuleerde informatie.

“Het beleid tegen desinformatie begint vorm te krijgen, waarbij het bewustzijn van de burgers en bevordering van mediawijsheid centraal staan,” schrijft Van den Herik.

“Defensie zou in de Nederlandse aanpak van desinformatie naast een ondersteunende ook een adviserende en signalerende rol kunnen vervullen.”

Zelf proactief desinformatiecampagnes uitvoeren

En nu komt het: “In de krijgsmacht gaan steeds meer stemmen op om zelf proactief desinformatiecampagnes te gaan uitvoeren wanneer – of wellicht voordat – de internationale spanningen oplopen.”

En verder:

Lees verder bij de bron: Ninefornews


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Staat ronselt artiesten voor Corona Propaganda

Wie zet Amsterdam onder water? Grote problemen bij digitale beveiliging Amsterdamse Waternet