in

Defensie betrokken bij bestrijding van ‘desinformatie’ over corona

Defence-Imagery / Pixabay

In de Militaire Spectator, het tijdschrift voor het Nederlandse leger, is deze maand aandacht voor de rol van Defensie bij de bestrijding van ‘’ over onder andere corona.

“Over het ontstaan en de aanpak van het coronavirus doen veel verhalen de ronde, waardoor er al snel een situatie van information disorder heerste,” schrijft tweede-luitenant Bo van den Herik.

Recente voorbeelden van information disorder zijn volgens Van den Herik de diverse verhalen over de oorzaak van de -ramp en de verhalen over het ontstaan en de aanpak van het Covid-19-virus.

Onder desinformatie verstaan we ‘gemanipuleerde informatie, die een verzender verspreidt met de bedoeling anderen te misleiden’. zou van buitenaf veelvuldig belaagd worden met allerlei vormen van gemanipuleerde informatie.

“Het beleid tegen desinformatie begint vorm te krijgen, waarbij het bewustzijn van de burgers en bevordering van mediawijsheid centraal staan,” schrijft Van den Herik.

“Defensie zou in de Nederlandse aanpak van desinformatie naast een ondersteunende ook een adviserende en signalerende rol kunnen vervullen.”

Zelf proactief desinformatiecampagnes uitvoeren

En nu komt het: “In de krijgsmacht gaan steeds meer stemmen op om zelf proactief desinformatiecampagnes te gaan uitvoeren wanneer – of wellicht voordat – de internationale spanningen oplopen.”

En verder:

Lees verder bij de bron: Ninefornews


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NL = EU = VN = NWO = politiestaat = NEVER
6 maanden geleden

“Binnen de krijgsmacht gaan stemmen op …” vind is een vreemde manier om als organisatie naar buiten te treden die als primair doel heeft om de bevolking van een souvereine staat te beschermen.
En nog vreemder als die organisatie er over denkt om “desinformatie te gaan verspreiden”.

Praat hier een vertegenwoordiger van een organisatie die geacht wordt de souvereine rechtstaat te beschermen? Burgers weten dat deze wereld niets minder is dan een beerput …. en burgers weten ook dat hooggeplaatsten zich het beste thuis voelen in zo’n beerput.
Internet heeft zoveel dingen naar boven gebracht de afgelopen jaren die duidelijk maken hoe sterk de burgers eeuwenlang slachtoffer zijn geweest van hun regeringen, banken en elite.
En de NL regering die mede betrokken is in zovele schandalen staat met al haar handelen in het volle daglicht.

Burgers weten van satanische moorden aan de top, weten van de daden van het koningshuis, weten van moordpartijen op kinderen, weten van leugen praktijken over MH-370 en MH-17 en over het verraad van Nederland aan de NWO.

NGO’s als WHO, IMF, Wereldbank, Bilderberg groep, UN blijken alle geinfiltreerd te zijn door Zionisten (ja, joden) die op niets minder wijzen dan een wereldwijde samenzwering om een wereldregering NWO te vormen onder leiding van de banken en multinationals.

Defensie zou als zij haar functie goed uitvoerde moeten opmerken dat zij pal achter de burgers en de rechtstaat te staan. Maar dat doet zij niet … integendeel.

De burgers staan dus alleen tegenover een regering die de burgers verraadt en het land overlevert aan de EU, de banken en de multinationals. Het is vanaf het begin al duidelijk dat de EU niets met veiligheid heeft te maken maar alles met het behartigen van belangen van banken en multinationals.
En met zaken als de massa migratie van analfabeten uit Afrika doet de EU haar uiterste best de EU landen naar een cultureel en financieel failliet te brengen zodat banken en multinationals een wereldregering NWO kunnen vormen.
En dan zijn er ook nog de media die eigendom zijn van de (zionistische) elite en die dus alleen vermelden wat de media goed uitkomt.

En nu komt defensie die wel even desinformatie wil gaan verspreiden.
In wiens belang doet Defensie dat? Is dit geen verraad aan de bevoking?

r grootveld
6 maanden geleden

Desinformatie kan natuurlijk subtieler. Bij voorbeeld door informatie te verzwijgen. Of, wat men bij corona steeds weer doet (al of niet bewust), door het gebeuren op te hypen tot een wereldwijde bedreiging. Waar de media zonder veel reserve aan mee doen. Van alles rond corona dat er werkelijk toe doet komt niet aan bod. Het feit dat we een ernstige financiële crisis tegemoet gaan. Met het risico dat die de wereld op de knieën gaat dwingen. Vul maar in waar dat toe zou kunnen leiden. Het feit ook dat het de vraag is of al die maatregelen wel wat uithalen. Want dat is natuurlijk niet te meten aangezien we niet weten wat er gebeurd zou zijn als die maatregelen niet werden genomen. Nog afgezien van het feit dat besmettingen voorkomen uiteindelijk niet zal leiden tot minder gevallen. Het gaat gewoon langer duren. En de gruwelijke gevolgen voor de armen in deze wereld. Dat komt wel aan bod, maar leidt niet tot vragen. En het meest belangrijk: is al dat gedoe afgemeten aan de risico’s al die menselijke ellende wel waard?

Dat de overheid er niet voor terugdeinst om onzinnige boodschappen in de wereld te helpen blijkt uit hun reactie op het neerstorten van vlucht MH17. Hier wordt, zonder dat dat met zo veel woorden wordt gezegd, gesuggereerd dat we te maken hebben met een misdaad begaan de de russische overheid. De nederlandse slachtoffers werden met militaire eer binnengehaald, alsof het een oorlog betreft. Er worden beloften gedaan aan nabestaanden die onmogelijk kunnen worden nageleefd. Zij worden zonder omzien belazerd. Om dat niet toe te hoeven geven wordt er een schijnproces georganiseerd. Er worden min of meer willekeurig een paar mensen veroordeeld, die natuurlijk zo wijs zullen zijn hun gezicht hier niet te laten zien. Het nieuws weet vervolgens te melden dat een van deze personen wel degelijk in de oekraine is gezien. Wat dan blijkbaar door moet gaan voor een bewijs van de betrokkenheid van die persoon. Kortom, de mogelijkheid van een stupide ongeluk wordt impliciet ontkend. Terwijl dat toch het meest waarschijnlijk is. Want wat zou de winst zijn van het neerschieten van een personenvliegtuig? Wat daar overigens helemaal niet hoorde te zijn! Interessant is om dat eens te vergelijken met de reacties nadat een iranees toestel werd neergehaald door de amerikanen.

Politiek draait er dus de hand niet voor om de publieke opinie in een richting te sturen die hen welgevallig is. Waarom de corona zo’n centraal thema werd kun je je afvragen. Ik geloof niet zo in complotten. Wel geloof ik dat het als geroepen kwam. Want liep het neoliberalisme niet op zijn laatste benen? Een financiële crisis die toch al dreigde kan nu aan de corona worden toegeschreven. Een de heldhaftige rol van het kabinet moet dan leiden tot winst bij de stembus volgend jaar.

Elke samenleving krijgt de overheid die het verdient?

Staat ronselt artiesten voor Corona Propaganda

Wie zet Amsterdam onder water? Grote problemen bij digitale beveiliging Amsterdamse Waternet