in

Demmink-affaire – SP: Rutte schoffeert de Tweede Kamer

Minister-president Mark Rutte () heeft de ‘geschoffeerd'. Dat zegt -Kamerlid Michiel van Nispen woensdagavond tegen ThePostOnline. Van Nispen bevroeg Rutte onlangs voor de tweede maal over uitspraken van minister van Justitie en Veiligheid Ivo Opstelten (VVD) inzake de affaire Joris . Rutte reageerde woensdagavond per brief op een opmerkelijke manier: in antwoord op de Kamervragen van Van Nispen verwees Rutte naar de beantwoording van de vorige. En zweeg verder. Van Nispen: “Ik vind dit een schoffering van het parlement. Vragen moeten beantwoord worden, dat is ons democratisch recht, zo simpel is het.”

Demmink-onderzoek: ‘Het was niks, het is niks en het wordt niks

Opstelten zei in april over het strafrechtelijk onderzoek naar Demmink: “Het was niks, het is niks en het wordt niks.” Rutte reageerde in zijn wekelijkse persconferentie daarop dat Opstelten vanuit zijn functie ‘ruimer gerechtigd' is dingen te zeggen, omdat hij ‘het enige bruggetje' is tussen de gescheiden machten. Justitie-woordvoerder Van Nispen – opvolger van Jan de Wit – wilde weten of dat staatsrechtelijk klopt. Toen Rutte daar vervolgens geen duidelijk antwoord op had, zei Van Nispen dat de premier ‘om de hete brei' heen draaide en stelde vervolgvragen. Met volgens de socialist nu een bedroevend resultaat.

‘We laten het hier niet bij zitten, dat is zeker'

Van Nispen zegt tegen ThePostOnline:

Lees verder via ThePostOnline.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

BAM! Gewoon omdat het kan: Zorgpremie in 2015 met 200 euro omhoog ook stijging eigen risico naar 400 euro

Kamer wil opheldering over vakantiehuis Oranjes