in , ,

Democratie is nu echt weg: Officieel! EU-keurmerk voor politieke partijen

Nog geen twee jaar geleden deed de een voorstel om politieke partijen inhoudelijk en partijtechnisch te gaan laten keuren door ‘een onafhankelijke autoriteit' binnen het Europees Parlement, waar Herr Schulz overigens nog altijd de capo is.

Bij een goede beoordeling moet er dan een officiële Europese rechtspositie volgen en die positie heeft een partij weer nodig om subsidie van de EU te kunnen krijgen. Pakken we het hele voorstel (pdf) er nog even bij dan lezen we dat het moet gaan om jaarlijkse controle door het Europees Parlement “volgens een speciaal hiervoor bestemde procedure en in overleg met een comité van onafhankelijke -vooraanstaande- personen.” Lekker duidelijk weer, not.

We gokken zomaar dat de Guy Verhofstadt-types meer vooraanstaander zijn dan de Nigel Farages. En waar keuren ze dan precies op? Op interne partijdemocratie (hoi Greet) en op de vraag of de partijen in kwestie (die overigens in minimaal 7 van de 28 landen actief moeten zijn) de “waarden eerbiedigen waarop de Europese Unie berust.” Die exacte waarden vindt u hierrr.

Lees verder via GeenStijl

Foto via Pepe Pont


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Flitsfaillissement nummer zoveel: Schoenenreus ontkent opzet bij flitsfaillissement

via http://www.duic.nl/nieuws/weer-tientallen-fietsers-bekeurd-bij-kruising-maliebaan-rij-van-meer-dan-100-meter-voor-verkeerslichten/

Wat een land: Fietsers bekeurd bij kruising Maliebaan, rij van meer dan 100 meter voor verkeerslichten