in

Deze generatie heeft alleen tijdens de studie nog een baan

Een gemiddelde Nederlandse lijkt op een geüniformeerde schoolklas. Een filiaalmanager in kostuum speelt de rol van wiskundeleraar die erover waakt dat zijn pupillen de hopjesvla keurig in een rechthoek neerzetten en niet onderling gaan keten en flirten.

Afgezien van de filiaalmanager is een 23-plusser daar even zeldzaam als een 65-plusser op een dancefeest. Of: het vak van winkelbediende is er niet meer om in een levensonderhoud te voorzien – laat staan vrouw en kinderen te onderhouden – maar om wat cash te verdienen voor een smartphoneabonnement en een hip kapsel.

En zo stoten scholieren tegen 3,75 per uur ook 23-plussers het brood uit de mond door de post te bezorgen en koffie te serveren. Al 60 procent van alle in de horeca en 70 procent in de supermarkten wordt vervuld door mensen die onder het van een volwassene werken. Deze generatie loopt het risico in het leven alleen tijdens de studie nog een baan te hebben.

 

Lees verder via de Volkskrant.

Photo by manoftaste.de


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Na ABN Amro: ING, NN en Aegon ook inleveren!

VideoDocu: JFK to 911 – Everything Is A Rich Man’s Trick