in , , , ,

Deze landen zijn de grootste ‘nemers’ van de EU, Nederland bij de top 5 van ‘gevers’

moritz320 / Pixabay

De vraag welke landen meer betalen aan  EU-bijdragen  dan ze eruit halen, is voor sommigen een omstreden kwestie en was ook een belangrijke factor bij de -stemming in het VK.

In de begroting 2017 waren er tien -lidstaten bij te dragen meer dan ze uit de EU , althans in termen van directe financiële bijdragen.

Zoals Katharina Buchholz van Statista opmerkt , kwam UK op de tweede plaats in de ranglijst, met ongeveer 7,5 miljard aan netto-bijdragen. , bovenaan de ranglijst, bracht 12,8 miljard euro meer op dan het eruit kwam.

Infographic: Welke landen zijn EU-bijdragers en begunstigden? | statista

U vindt meer infographics op Statista

was de grootste monetaire begunstiger van de EU, met 8,2 miljard euro gekregen, ver voor (3,7 miljard euro) en (3,4 miljard euro).

Lees verder bij de bron: Zero Hedge


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Uit die Stoel !!!
1 jaar geleden

Dus zou je verwachten dat de NL regering protesteert …. Nou nee …. dat gaat zeker niet gebeuren. Dat zit namelijk zo: de bedrijven vinden die goedkope euro meer dan prima. Concurreren: geen enkele probleem – de tent loopt als een blinde …. De werknemeers in NL zijn ook nog lekker goedkoop en het leukste komt nog: die werknemers betalen ook nog de EU. Je komt toch niet uitgelachen !!!!

Je weet nu ook waar de regering voor staat. Of beter gezegd: niet voor staat … De regering heeft schijt aan de burgers en vertegenwoordigt alleen de bedrijven.

VVD=CDA=D66=PVDA=schijt aan de bevolking en vooral appeleren aan milieu (klimaat verandering door CO2 is een bewezen hoax) en solidariteit …. En de superrijken vullen nu al 20 jaar op rij hun zakken. Ze wisten dat de burgers dom waren maar hadden niet verwacht dat ze zo dom waren …

Er is maar een oplossing: UIT DIE STOEL KOMEN !!

blackpeat
Antwoord aan  Uit die Stoel !!!
1 jaar geleden

Blijf liever zitten op die stoel, met zo veel mogelijk mensen niet meer meedoen aan die achterlijke en totaal zinloze stembus gang. Op wie of wat je ook stemt, wat voor regering er ook aantreed, ze handelen nooit in het belang van het gewone volk.

Mario
1 jaar geleden

De Euro is een steeds grotere ellende in wording. Het is absoluut niet duurzaam. Duitsland en Nederland konden voor 17 jaar ongehinderd exporteren naar Eurozone landen waar op rekening gekocht werd. Hierdoor zagen de importerende landen (Portugal, Italië, Griekenland, Spanje – PIGS) hun industrie en werkgelegenheid gestaag krimpen ten gunste van het Duitse “wonder”. Griekenland is maar een klein symptoom. Er gaan meer landen failliet en de koppel D & NL zal de Eurozone markten zien krimpen omdat er geen leencapaciteit meer is bij PIGS. Er is niets stabiel in het Euro ontwerp. Men is vanuit Brussel gedicteerd om dezelfde regeltjes te handhaven maar een harmonisatie van het economisch niveau had nooit prioriteit. Gevolg is dat in 17 jaar tijd de interne vrije markt heeft alles gedecanteerd: bij D & NL geld + werk, bij PIGS schulden + werkloosheid. Maar hoe dramatisch en grootschalig de on-ontwikkeling bij de PIGS blijkt, er is een nog groter probleem van de “Euro”: de munt is niet Europees. Het Verdrag van Maastricht verbiedt geldschepping door de ECB. Om de wet te omzeilen is de ECB genoodzaakt alle nieuwe liquiditeit dekking te geven in US Dollars dmv swaps. Het fundamenteel probleem van de Euro is dat deze munt een Dollar surrogaat is. De Eurozone is een monetaire plantage van de Federal Reserve.
http://mario828282.wordpress.com/2013/12/24/eurozone-monetaristische-kolonie-van-de-federal-reserve/

Huis gekocht of verkocht? Grote kans dat je bent getild door je notaris!

Het was leuk voor zolang het duurde: Forum voor “Democratie”- R.I.P.