Deze maand is weer een feestje voor de deurwaarders

Na een jaar hard werken, is het natuurlijk heerlijk om er een paar weken tussenuit te kunnen en even niet te denken aan de dagelijkse beslommeringen.

Voor een aanzienlijk deel van de bevolking betekent vakantie echter noodgedwongen pootje baden in een teil in de achtertuin.

Hoera, het is weer mei en dat betekent voor veel mensen dat ze vakantiegeld krijgen.

Nouja, theoretisch dan.

De eerste die genadeloos toeslaat, is de overheid. Mensen schrikken zich meestal een hoedje wanneer ze met de vakantiegeldberekening kijken naar het verschil tussen bruto en netto.

Wanneer men van die schrik is bekomen, is het nog maar de grote vraag of het geld ook daadwerkelijk op je bankrekening zal verschijnen.

Want, de tweede roversbende die toeslaat is het gilde van deurwaarders. Een naam die net zo onsympathiek is als het slag volk dat dit beroep kiest. Een beroepsgroep die geen enkel bezwaar ziet om een huisdier van een gezin te verkopen onder de mededeling: “Het is ook sneu als de schuldeiser niet betaald krijgt”.

Zelfs wanneer de deurwaarder er geen beslag op heeft gelegd, zijn er nog talloze instanties die het op je vakantiegeld gemunt kunnen hebben zoals de gemeente, je huurbaas, curatoren en niet te vergeten de miezerigste onder alle beroepen, de incassobureaus.

Deze laatsten kunnen niets, maar waar ze heel erg bedreven in zijn, is dreigen en stalken. Zo erg dat ze mensen tot zelfmoord kunnen drijven. Hoe eerder er een wettelijk verbod komt op het dreigen en stalken van incassobureaus in dit land des te eerder zal het aantal zelfmoorden drastisch dalen.

De kans dat het arme deel van de bevolking dat kampt met schulden werkelijk de beschikking krijgt over vakantiegeld is vrijwel nihil.

Wij leven dan ook in een land waar 400.000 gezinnen te kampen hebben met een huurachterstand en 120.000 mensen er niet in slagen om hun zorgpremie en/of eigen risico te betalen.

Ook een land waar gemiddeld iedere dag 30 gezinnen op straat worden gezet waarvan 18 de huur niet langer konden betalen en 12 het geld voor de bankiers (hypotheek) niet meer bij elkaar konden scharrelen.

Eveneens een land waar per jaar gemiddeld zo’n 200.000 kinderen zonder ontbijt naar school gaan en waar mensen met schulden gemiddeld 15 jaar korter leven dan mensen zonder schulden.

Dat is waarschijnlijk ook de reden dat de meeste leden van de Tweede Kamer oud worden. Die ontvangen deze maand aan loon en vakantiegeld bruto 15.000 Euro.

Daarom klinkt het ook altijd zo ongeloofwaardig wanneer je politici hoort zeggen dat ze een goede voeling hebben met de onderkant van de maatschappij.

Daarom zijn ze ook zo druk bezig (not) te zorgen dat de gemiddeld 149.000 mensen die jaarlijks worden gegijzeld als misdadigers door de Gestapo CJIB uit Leeuwarden dit soort vernederingen niet langer hoeven te ondergaan.

Terwijl de Kamerleden druk bezig zijn met het kiezen van hun favoriete vakantiebestemming, gaat de arme kant van Nederland nog wel even door met piekeren.

Zoals een gezin in de schuldsanering dat van 50 Euro per week moet zien te leven.

Lees verder via de Bron: Niburu.co

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. Frits schreef:

  .
  Aan de praat houden. Hebben ook geen rechtskracht

 2. Onschuldige Bijstander schreef:

  Niets bezitten is de beste oplossing

 3. Xander Ligtvoet schreef:

  mensen in de bijstand moeten maandelijks hun beslagvrije voet in de gaten houden, valt hun inkomen + reservering vakantiegeld onder die beslagvrije voet dan valt de jaarlijkse vakantiegeld uitkering daar ook onder: immers de opbouw van het vakantiegeld viel al onder de beslagvrije voet.
  www.vandiepen.com/actueel/publicaties/single-view/hoge-raad-beslag-op-vakantiegeld-beperkt.html

 4. Johan schreef:

  Wat een waardeloos artikel, ga je spontaan van over je nek. Zoiets kan alleen door een aso geschreven zijn, wel willen hebben maar niet betalen!
  Over die losers nog maar niet te spreken die
  zoiets massaal toejuichen maar janken als hun uitkering niet op tijd binnen is. Wie koopt moet betalen en als je dat niet doet ben je gewoon fout bezig. Ik keur niet alle praktijken goed maar wie keurig op tijd betaald heeft van dit soort instanties geen last!!

 5. Onschuldige Bijstander schreef:

  Wakker worden Johan !! er kan niets meer betaald worden

Geef jouw mening

Close
%d bloggers liken dit: