in ,

Deze verkapte bailout binnen VS bankensector lijkt iedereen te zijn ontgaan

verkapte bailout bankensector
Weet u nog?!

Terwijl we allemaal onze focus leggen op het poppenkast spektakel in Turkije, vind er in de Verenigde Staten een verkapte bailout plaats in de financiële sector. De Federal Reserve laat de financiële sector voor tientallen miljarden dollars eigen aandelen terugkopen om de aandelenkoersen kunstmatig te beïnvloeden.

Onlangs heeft de Federal Reserve een ‘GO’ gegeven aan de Amerikaanse bankensector om eigen aandelen terug te kopen. Het gaat hier om een ingreep waar opnieuw miljarden mee gemoeid zijn. Zo zal enkel al Morgan Stanley maar liefst voor $3,5 miljard dollar aan eigen aandelen terugkopen. Bank of America koopt voor $5 miljard eigen aandelen in en Citigroup voor maar liefst $8,6 miljard aan eigen aandelen.

Kunstmatig beïnvloeden van de koers

Alleen al deze drie banken kopen voor ruim $17 miljard dollar eigen aandelen in. Dan zijn er nog 27 andere bankendie dit ook doen waarvan de sommen niet genoemd worden. Het zou hier zomaar om $50 tot $100 miljard dollar marktmanipulatie kunnen gaan, gesteund door de Federal Reserve.

Door Eigen aandelen in kopen kunnen bedrijven, in dit geval de bankensector, hun eigen koers manipuleren door het aanbod op de markt te verkleinen – het aanbod schaarser maken waardoor de waarde van het bedrijf neerwaarts bijgesteld wordt wanneer men uitgaat van de totale waarde van de som van de aandelen die er op de markt aangeboden worden. Om deze reden vindt er doorgaans een stijging van de koers plaats.

Mike Maloney komt in onderstaande video met een interessante grafiek van de ‘Financial Sector Index’ voor de S&P500, een reflectie van de grote bankenwereld, waarin hij laat zien dat deze graadmeter zich momenteel op hetzelfde niveau begeeft als in 1997.

Verkapte bailout

Nog opvallender is de neerwaartse neiging van deze koers afgelopen jaar, die bijna gelijkt loopt aan het koersverloop een jaar voor de crisis uitbrak in 2008. De beweging van deze graadmeter neigt net als voor de aanvang voor de crisis dezelfde kant op naar beneden, iets wat een indicatie kan zijn van een nieuwe grote crisis in de financiële sector – precies daar waar de problemen begonnen waren toen Lehman Brothers omver geworpen werd.

Dergelijke ontwikkelingen kunnen gewoon niet genegeerd worden. In de Nederlandse media is dit onderwerp, deze verkapte bailout, nauwelijks aan bod gekomen. En dat is zorgelijk daar dit wel een teken is van serieuze zwakte in de financiële markt waar de Federal Reserve nu ferm moet ingrijpen door deze sector toestemming te geven tot het nemen van onorthodoxe maatregelen.

Lees verder via Bron: biflatie.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
13841607454 00d93f7038 MH370

Werd de aanval op de MH-17 wekenlang voorbereid?

5968123054 165965f9a4 zelfmoord1

17.000 doden p/j in NL door medische fouten en medicijngebruik