in

Deze zomer is er iets geknakt in Europa

Wat een geweldig betoog, Rutger Bregman reageert in het artikel ‘Waarom ik mijn geloof in Europa aan het verliezen ben‘ op een eerlijke manier op de situatie rondom de , en de , en komt met wat logische conclusies.

‘De waarden waarop de Unie berust, zijn eerbied voor de menselijke waardigheid, vrijheid, , gelijkheid, de en eerbiediging van de mensenrechten,’ zo lezen we op de eerste pagina van het Verdrag van Lissabon, of zeg gerust: de Europese Grondwet.

Al deze waarden zijn deze zomer geschonden, met de democratie voorop. [..] Deze zomer is er iets geknakt in Europa. ‘Al het goede aan de EU is op retour,’ schrijft de Britse commentator George Monbiot, ‘en al het slechte is op rooftocht.’ In heel Europa vraagt links zich af wat het nog te zoeken heeft in Brussel.

Nederland en Duitsland hebben zichzelf wijsgemaakt dat ze part noch deel hebben aan het Griekse drama. Ze hebben een collectief, Europees probleem gereduceerd tot een schuld-en-boeteverhaal. De vraag is nu: hoe lang nog?

Wat is het toch een genot als je mensen zinnige dingen ziet schrijven en de realiteit ziet erkennen. De eurocraten weigeren echter de realiteit te erkennen, blijven in denial hangen en maken daarmee de schade groter. Pas nadat je de realiteit kan erkennen, kan je naar de toekomst kijken, en kan je andere – betere – beslissingen nemen. Hoog tijd voor wat realiteit in de EU.

Lees verder via de Bron: Lang Leve Europa!

Photo by EU Exposed


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De grote schuldkwijting is aanstaande

Huh? Verschil van 34 graden op twee plaatsen binnen dezelfde Australische staat