in ,

Dictators van de VVD: We moeten meer samenwerken met zittende dictators

13216400825 2bf8fdc7f4 VVD e1427561364233

Nederland moet meer samenwerken met dictators. De heersers aan de randen van Europa moeten voortaan niet meer met opgeheven vinger tegemoet worden getreden, zegt VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra in een interview met de Volkskrant. In een reactie laat de PvdA weten dat een dergelijke instelling slechts tot schijnstabiliteit leidt.

“In plaats van dat je zegt: u handelt niet volgens onze standaard, dus we vinden u slecht, moet je toch veel meer de coöperatie zoeken met het regime, omdat het in ons veiligheidsbelang is. Maar je moet ook duwen op langzame verandering”, zegt Zijlstra volgens de krant.

Volgens Zijlstra leidt het te snel omverwerpen van ‘stabiele regimes’ van onderdrukkers tot chaos en daarmee tot een extra vluchtelingenstroom naar Europa. “Als er een stabiel regime zit, moet je dat koesteren en proberen door middel van geleidelijkheid de situatie te verbeteren voor de bewoners. We moeten ophouden met het opgeheven vingertje iemand aan te spreken’” aldus de VVD’er.

Zijlstra wil een ‘realistisch buitenlandbeleid’ dat bijdraagt aan een stabiele zuidgrens van Europa. “Ik zeg niet dat we Kadhafi hadden moeten laten zitten. Maar we hebben er onvoldoende over nagedacht.”

Lees verder via VVD: We moeten meer samenwerken met zittende dictators.

Photo by Imaginary Museum Projects: News Tableaus cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5637545283 fe50cf5720 AIVD1

Explosieve situatie’ binnenskamers bij de AIVD

557190580 472ef71afc bizar

Van god los: Natuurlijke eigenschappen planten toch octrooieerbaar