in ,

Dieselauto Mercedes net zo schoon als elektrische auto

turbo diesel 1562941136
mrganso / Pixabay

Een dieselauto kan net zo schoon zijn als een elektrische auto. Dat blijkt uit onderzoek van Europese consumentenorganisaties, automobielclubs, overheden en universiteiten, waar het AD vandaag over bericht.

“Diesel is de afgelopen jaren weggezet als een vuile brandstof. Mercedes laat zien dat dit niet nodig is”, aldus de Consumentenbond.

Uit het onderzoek blijkt dat de uitstoot van de Mercedes-Benz C220d te verwaarlozen is en daarom scoort de splinternieuwe dieselauto een 10 op de Clear Air Index. In totaal werden er in het onderzoek zeventien auto’s getest.

Naast de Mercedes scoorden de Nissan Leaf, BMW i3 en Hyundai Ioniq (alle drie elektrische auto’s) ook de volle 10 punten op de Clear Air Index.

Hoewel de uitstoot van de Mercedes laag is, is het brandstof verbruik van de C220d aan de hogere kant (maar weer laag in vergelijking met vergelijkbare modellen in hetzelfde segment).

Om die reden kan de Mercedes niet met vijf sterren beoordeeld worden in het onderzoek,

Lees verder bij de bron: wnl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
stichting kinderpostzegels maakt

Nou doen ze het weer! Nederlandse Jihadkinderkampen voor ruim 200 kids in oprichting

krediet 1562991744

Er is een megakredietcrisis onderweg