Dikbetaalde EU-ambtenaren woedend over soep die 20 cent duurder is geworden

Niets anders te doen blijkbaar…

Jakob_F / Pixabay

Werknemers van het zijn woedend over een geheimzinnige stijging van de kantineprijzen waarvan zij zeggen dat de meest democratische -instelling het minst democratische lunchmenu heeft.

De stijgingen die de afgelopen dagen werden doorgevoerd terwijl de meeste leden van het Europees Parlement en het Parlement op vakantie waren of buiten Brussel werkten, stegen de prijzen van sommige artikelen met 25 procent of meer en leidden tot een formele klacht van personeelsverenigingen.

Een zijdelingse portie frites, voorheen € 2, volgens werknemers, kost nu € 2,50, een sprong van 25 procent, terwijl de prijs van de soup du jour –  oignon a la cheddar op donderdag – is gestegen naar € 1 van 8o cent, ook een stijging van 25 procent.

De verhogingen omvatten de toevoeging van de Belgische belasting over de toegevoegde waarde, die eerder niet in rekening was gebracht, evenals prijsstijgingen die samenvielen met nieuwe contracten met particuliere leveranciers die van kracht werden op 5 augustus.

“De soep is één ding, maar de saladebar en zelfs de koffie zijn veel duurder,” zei een parlementaire medewerker uit terwijl ze een station van € 8 voorgerechten doorzocht.

Alleen al de prijs van soep is voor parlementsleden reden om gek te worden.

Een woordvoerster van het Parlement zei dat de wijzigingen, inclusief de nieuwe -heffingen in Brussel en het plan om nieuwe contracten te sluiten voor nieuwe leveranciers, zowel vóór als na de nieuwe aanbesteding in december 2018 waren meegedeeld aan de leden en het personeel.

Eén vakbond spotte echter met de verklaring van het Parlement onder verwijzing naar recente “fiscale richtlijnen van de EU”, waarin stond dat een eerdere btw-richtlijn uit 2006 was.

Als u dacht dat er geen basis was voor interinstitutionele rivaliteit in Brussel naast geeky meningsverschillen over migratiebeleid en de EU- voor de lange termijn, dan nog eens goed na: de prijs van soep alleen al is reden voor parlementariërs om gek te worden.

Lees verder bij de bron: POLITICO


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

EU dwingt Nederland tot invoering van 5G, schadelijkheid pas meten als het er is

Als de grondwet en alle andere wetten tijdens Offerfeest ineens niet meer gelden … kamervragen!