in ,

‘Disturbing Discovery’: wetenschappers vinden gigantisch gat in Antarctica

De wetenschappers hebben een enorme holte ontdekt van ongeveer tweederde van de grootte van Manhattan onder een gletsjer op Antarctica.

De onderzoekers zeggen dat dit een “verontrustende ontdekking” is die de “explosieve” snelheid laat zien waarbij ijs smelt op het zuidelijkste continent van de planeet.

“[De grootte van] een holte onder een gletsjer speelt een belangrijke rol bij het smelten,” zei Pietro Milillo van ’s Jet Propulsion Laboratory in een persbericht van de organisatie. “Naarmate er meer warmte en water onder de gletsjer komt, smelt het sneller.”

NASA-onderzoekers zeggen dat de mysterieuze holte explosief groeit.

De ontdekking is belangrijk omdat het illustreert dat Antarctisch ijs niet alleen smelt aan de randen van de oceaan, maar ook van onder de ijskappen, merkt CBS News op.

De West-Antarctische ijskap wordt over het algemeen beschouwd als een van de meest onstabiele en kwetsbare, zegt het rapport.

De holte bevindt zich aan de voet van de Thwaites-gletsjer in West-Antarctica.

De gletsjer zelf is ongeveer net zo groot als de staat Florida. Het lijkt erop dat de gletsjer drijft en niet vastgevroren zit aan het gesteente en zodoende er warm water onder de gletsjer komt.

Lees verder bij de bron: Sputnik International


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
H.J.
2 jaren geleden

Wetenschappers hebben zogenaamd nooit geweten van “gat” maar nu ze het weten hebben ze direct ook een oplossing: burgers moeten betalen !!!!
Volgens mij weet de deep state perfect hoe Antarctica er uitziet en wat daar aan de hand is, maar zijn de burgers altijd voorgelogen en dom gehouden. Waarom moeten de burgers dan wel betalen voor iets waar ze nooit in zijn gekend?

Rusland zoekt 5500 voornamelijk Nigeriaanse voetbalfans die illegaal gebleven zijn na het WK

Facebook en Twitter verwijderden duizenden ‘desinformatie’-accounts zonder bewijzen