Dit gaat fout: Twintigers 2x zo vaak als oudere bereid data te delen in ruil voor hypotheekkorting

hypotheek 1564558130
472301 / Pixabay

Data over je woongedrag weggeven in ruil voor korting op je hypotheek, daar heeft de jonge generatie huurders wel oren naar. Drie op de vijf twintigers is daartoe bereid, tegen gemiddeld een kwart over alle leeftijden.

Dat blijkt uit onderzoek van Kien/PanelWizard Direct in opdracht van TJIP, The Platform Engineers.

De peiling speelt in op de trend dat het steeds gewoner wordt om data over gedrag in te zetten als ruilmiddel. Bovendien is het voor starters lastig om een woning te kopen, dus een korting op de hypotheek in ruil voor het delen van woongedrag is zeer welkom binnen deze groep.

Aan 1000 respondenten werd gevraagd in hoeverre ze bereid zijn (geanonimiseerd en op een veilige manier) data over hun woongedrag, zoals betaalmoraal, te delen met bijvoorbeeld een hypotheekverstrekker, in ruil voor korting op een eerste hypotheek of adviesgesprekken. Met 45 procent voorstanders hebben dertigers ook nog relatief weinig moeite deze data te delen.

Als het delen van persoonsgegevens moet leiden tot financieel inzicht en advies door de hypotheekverstrekker is 39 procent van de twintigers daartoe bereid, opnieuw beduidend meer dan de andere leeftijdscategorieën met 16 procent.

Hoewel starterswoningen niet de duurste woningen zijn, vormen de twintigers die deze woningen kopen wel degelijk een belangrijke groep voor hypotheekverstrekkers omdat zij hun entree maken op de woningmarkt. Zij zijn dan ook meer bereid om korting te bieden in ruil voor de data die de twintiger hen verstrekt. Zo kunnen zij in de offerte fase al inzicht krijgen in de betaalmoraal of duurzaamheid van een aanvrager.

Lees verder bij de bron: Bank Nieuws

Weg met privacy!!

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
migratie 1564555820

Het volstoppen van Nederland met mensen in eerste helft 2019 weer toegenomen

koud 1564559598

Zomer 2019, kou in Rusland en Amerika: Minnesota verslaat kouderecord uit 1898