in , ,

Dit is niet meer serieus te nemen: Met 1500 privévliegtuigen naar Davos om over het klimaat te hebben

733215 / Pixabay

Sommigen noemen het ironisch, anderen hypocriet, maar wat je niveau van cynisme ook is, hier zijn de feiten: als de grootste wereldwijde risico's voor 2018 en 2019 in termen van waarschijnlijkheid, vermeldde de miljardair-boondoggle van dit jaar op het World Economic Forum in Davos ” extreme weersomstandigheden “, dwz het broeikaseffect …

… en toch zullen volgens Air Charter Service maar liefst 1500 privéjetvluchten in Davos landen gedurende de vijf dagen van zijn duur: een toename van 50% in zowel privéjets als giftige milieu-emissies vergeleken met vorig jaar, toen ongeveer 1.000 privé-jets daalden af ​​op Davos .

Hier zijn wat meer details over hoe deze titanen van de met harten oh zo bloedend voor het milieu en de koolstofinhoud van de atmosfeer van de aarde – zolang hun eigen koolstofvoetafdruk natuurlijk wordt genegeerd – reizen.

Zoals Andy Christie, Private Jets Director bij Air Charter Services zegt: “de wereldwijde interesse in het evenement heeft ons ertoe gebracht om de private jet-activiteit van de afgelopen vijf jaar van te analyseren. Davos heeft geen eigen vliegveld en, terwijl we verschillende hebben klanten die per helikopter naar de stad vliegen, de vier belangrijkste vliegvelden die privé-jetgebruikers die het forum bezoeken, Zürich, Dübendorf, St. Gallen-Altenrhein en St. Moritz zijn.

Volgens WingX-cijfers zal het gemiddelde aantal vliegtuigbewegingen – aankomsten en vertrekken – voor die vier luchthavens in de rest van januari meer dan 70 per dag bedragen. “Werken met WingX, we keken naar private jet activiteit op die luchthavens gedurende de zes dagen van elke WEF-week sinds 2013 – van een dag voor het evenement tot een dag na”, zei Christie. “Vorig jaar was het drukste jaar voor privéstralen tot nu toe, een stijging van 11% ten opzichte van 2017, met meer dan 1.300 vliegtuigbewegingen. Als we dit jaar een vergelijkbare stijging zien, zouden we in de zes dagen naar bijna 1500 vliegtuigbewegingen kunnen kijken. . ”

“De week van het forum is anders dan elk ander druk privé-jet-evenement, zoals de Super Bowl of de Champions League-finale. Het is uniek voor de industrie omdat we boekingen ontvangen van een aantal van onze kantoren over de hele wereld, in plaats van alleen de een of twee kantoren in de regio waar het evenement wordt gehouden. We hebben boekingen gehad voor zover onze activiteiten in Hong Kong, India en de VS hebben plaatsgevonden – geen enkele andere gebeurtenis heeft dezelfde wereldwijde aantrekkingskracht.

Nu we weten dat ze zullen komen, is dit waar ze aan zullen komen: dure zware jets bleken vorig jaar het populairste vliegtuigtype te zijn, met Gulfstream GV's en Global Expresses die beide meer dan 100 keer elk werden gebruikt. Christie voegt hieraan toe: “Met de lengte van sommige reizen, zouden deze iets grotere vliegtuigen nodig zijn geweest, maar met zulke rijke individuen die aanwezig zijn, kunnen ze het zich veroorloven dergelijke vliegtuigen te gebruiken, waar ze ook komen – en ook het element van grotere vliegtuigen wordt gezien als een statussymbool. ”

Dat kunnen ze inderdaad, en daarom presenteren al die fawn-journalisten zich in Davos en wonen ze een van de vele ‘de te redden'-panelen bij, onthoud: wat je ook doet, vraag niet hoe deze glorieuze kruisvaarders voor het milieu in Davos aankwamen .

Ten slotte zijn hier de persoonlijke jets van enkele van de rijkste en machtigste ter wereld.

Lees verder bij de bron: Zero Hedge


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Negenmaandenbeurs laat kersverse ouders het DNA van hun baby’s testen

Ze worden bang in Den-Haag: Nieuwe ambtsinstructie verruimt om rubberkogels te gaan gebruiken