in , , ,

Dit is waarom de rekening van het coronavirus wederom terechtkomt bij de burgers

rutte1

We zien de laatste jaren dat ondanks het opkrabbelen van de economie na de financiële crisis de burgers hier nog steeds niet zo veel van merken. Onderzoeken bevestigen dit gevoel van veel burgers.

Onder andere de Rabobank heeft jarenlang aangegeven dat het besteedbaar inkomen achterblijft bij de economische ontwikkelingen.

Volgens onderzoekscijfers is Nederland het meest vermogensongelijke land van Europa en is het gemiddeld vermogen per huishouden in Nederland lager dan in zuidelijkere EU=landen.

Hoewel door de overheid wordt gesuggereerd dat de gevolgen van de op Prinsjesdag gepresenteerde plannen zijn dat er minder belasting op inkomen zal worden geheven blijkt uit een analyse van Emeritus hoogleraar Jos Teunissen dat het tegendeel waar is.

Opvallend dat een meerderheid van de Tweede Kamer steeds kiest voor maatregelen waarbij de economie groeit en het besteedbaar inkomen achterblijft. Zo opvallend dat we eens verder kijken naar hoe dergelijke keuzes worden gemaakt door de politiek.

We zien een steeds terugkerend patroon. Er komt een plan of voorstel, soms een min of meer losstaand voorstel, soms als voorstel van het kabinet zoals bij Prinsjesdag, soms in de vorm van een verkiezingsprogramma zoals dit weer voor de verkiezingen in 2021 het geval zal zijn.

Vervolgens wordt het voorstel doorgerekend door het Centraal Plan Bureau (CPB) met als uitkomst een inschatting wat het voorstel voor de economie zal betekenen. Tot slot wordt er  ……

Lees verder bij de bron: ThePostOnline

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
52e9d4414252ab14ea898675c6203f78083edbed5753764c772c7d 640 corona

COVID-19 is niet zo dodelijk als ons werd verteld … maar wat nu?

bew politie

Nieuwe normaal: Politie valt massaal kroeg binnen waar online liedjesbingo is voor thuisblijvers