in , , ,

Dit rijmt niet: verkoop sociale huurwoningen aan buitenlandse partijen en 40.000 daklozen?!

Mediamodifier / Pixabay

Vanmorgen het bericht dat het aantal daklozen is opgelopen tot 40.000 en dat is niet het totale aantal, veel mensen die dakloos zijn noemt men bankslapers, ofwel mensen die bij toerbeurt worden opgevangen door vrienden en/of familie.

Alleen in Rotterdam zou het aantal bankslapers de 1.000 zijn gepasseerd. Men wijt e.e.a. aan het grote tekort aan woningen, waar toch minstens de enorm hoge huren ook moeten worden genoemd, huren zo hoog dat mensen in de schulden raken en daarna dakloos worden.

Je kan er overigens donder op zeggen dat het zo geroemde flexwerken ook een oorzaak is dat mensen in de schulden raken, immers bijvoorbeeld zzp’ers verdienen vaak minder dan werknemers in vaste dienst, kunnen geen arbeidsongeschiktheidsverzekering betalen, of sparen voor een pensioen. Er hoeft dan ook niet veel te gebeuren of deze zzp’ers gaan failliet, waarna een huisuitzetting dichterbij komt.

Het voorgaande nadat ik gisteren ‘geheel toevallig’ het hierna volgende bericht in concept had gemaakt.

Ongelofelijk maar waar: buitenlandse investeerders hebben de laatste jaren partijen huurwoningen opgekocht in Nederland, daaronder een groot aantal sociale huurwoningen, dit ondanks een groot tekort aan sociale huurwoningen.

Vreemd genoeg behoeven deze buitenlandse investeerders niet de verhuurdersbelasting te betalen, die woningcorporaties wel betalen, geld dat in feite van de huurders is, geld waarmee men eindelijk de sociale huurwoningvoorraad kan isoleren en nieuwe huizen kan bouwen. Hoe is het mogelijk dat corporaties voor dezelfde huizen wel verhuurdersbelasting moesten betalen???

Buitenlandse partijen kopen deze huizen alleen op als ze deze huizen na het vertrek van de oude huurders uit de voorraad sociale huurwoningen mogen tillen en deze huizen als vrije sector woning mogen verhuren.

Anders gezegd: de verkoop van sociale huurwoningen aan buitenlandse partijen zorgt voor dakloosheid in Nederland

Een en ander zou het gevolg zijn van te dure nieuwbouw*, waardoor het aantal nieuwbouwwoningen sterk achterblijft bij de vraag, ofwel men hoopt met kapitaal uit het buitenland het aantal woningen te vergroten in Nederland, lullig dan dat de buitenlandse investeerders vooral bestaande sociale huurwoningen uit die sociale sector trekken.

Men stelt simpelweg dat veel startende woningzoekenden geen ‘groot huis’ nodig hebben, ofwel een huis van bijvoorbeeld niet meer dan 55 of 60 vierkante meter.

Je snapt de achterliggende bedoeling van het voorgaande al: men wil zoveel mogelijk mensen middels een hoge huur dwingen om te zien naar een koopwoning. Intussen zijn de huurders met weinig goede financiële vooruitzichten de klos, zij betalen als alle huurders veel meer voor een dak boven het hoofd dan een koper, terwijl ze vergeleken met kopers amper rechten hebben en al helemaal geen inkomen hebben om dure huurwoningen te kunnen betalen (ondanks de huurtoeslag….).

Extra smerig is het feit dat men in de opvolgende regeringen het woord scheefwoners heeft geïntroduceerd, mensen die meer zijn gaan verdienen, maar in hetzelfde huis blijven wonen. Men verwijt deze mensen sociale huurwoningen voor mensen met een ‘kleine portemonnee’ of voor starters te onthouden, dit terwijl bijvoorbeeld Rutte 2 en 3 inzetten op de verkoop van diezelfde sociale huurwoningen, huizen die na verloop van tijd worden omgezet in woningen voor de vrije sector, met een huur van meer dan € 710,– per maand.

Ofwel: men zaait haat tegen mensen die graag in hun veelal eerste woning willen blijven wonen, daar ze huizen bezet zouden houden voor de lage inkomens of starters, terwijl de overheid deze huizen intussen massaal verkoopt aan buitenlandse investeerders, of deze huizen domweg heeft gesloopt, om zo de woningnood groot te houden (goed voor de huizenprijs).

Daarover gesproken: vergeet niet dat men de laatste 30 jaar een enorm aantal sociale huurwoningen heeft gesloopt, daarvoor werden veel minder huurhuizen teruggebouwd en dat voor een achterlijk hoge huur. (niet voor niets willen buitenlandse investeerders huurhuizen kopen in ons land, iets dat zelfs daadwerkelijk wordt gepropageerd door ministers en staatssecretarissen, die letterlijk de buitenlandse boer opgaan met hele contingenten huurwoningen.)

Een regering die het volk zo ongelofelijk onbeschoft en openlijk  …

Lees verder bij de bron: De Azijnpisser

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nieuwe ronde in de klimaatgekte: overheid wil verplicht zonnepanelen op onze daken

Paniek in Griekenland: 650 migranten per bootjes binnen één dag, heeft Erdogan de sluizen geopend?