in

Diversiteitsprijs van grootste desinformatieverspreider NOS toont discriminatie jegens blanken aan

Een instituut dat beslissingen maakt op basis van irrelevante kenmerken, zoals iemands etnische achtergrond, doet mij al snel denken aan fascistische samenlevingen.

Niets bleek echter minder waar, want de NOS blijkt hier ook schuldig aan te zijn.

Wanneer een werknemer een ‘diverse’ bron gebruikte, zou de desbetreffende persoon kans maken op een zogeheten “divibokaal”.

NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff reageerde gisteren op de onthulling: “Je probeert verhalen en nieuws te maken voor en door iedereen. Journalistiek moet de in de breedte representeren.”

De uitleg van de grootste desinformatieverspreider van is echter vreemd, omdat het veronderstelt dat nieuws alleen begrepen kan worden wanneer het de samenleving afspiegelt. Dit is simpelweg incorrect.

Veruit de meeste Nederlanders kijken het NOS Journaal zonder zich af te vragen of er genoeg mensen met een migratieachtergrond aan het woord komen.

Verder impliceert de hoofdredacteur van de NOS, door het woord ‘moet’ te gebruiken, dat een diverse nieuwspresentatie een ethische norm is. Volgens de Nederlandse  …..

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Een uitzendkracht 5,5 jaar lang uitknijpen? In Nederland onder Rutte mag het

Volgens 2 burgemeesters heeft de privacywetgeving extra doden gekost???