in , ,

DNA-test voor alle zwangere vrouwen nabij

Het moment waarop alle zwangeren in meteen met een -test kunnen zien of hun kind het syndroom van Down heeft, is een stuk dichterbij gekomen. Uit nieuw internationaal onderzoek blijkt de prenatale NIP-test (NIPT) zeer betrouwbaar voor alle vrouwen die in verwachting zijn. Dat resultaat komt precies op het moment dat de Gezondheidsraad onderzoekt of de test voor alle zwangere vrouwen ingevoerd kan worden.

Sinds een jaar kunnen sommige zwangeren al beschikken over deze prenatale DNA-test, de NIPT (Niet Invasieve Prenatale Test). Voordat ze daarvoor in aanmerking komen, moeten ze eerst nog de combinatietest ondergaan.

Hierbij bepaalt een arts of verloskundige op basis van de nekplooi van de foetus, wat bloed en de leeftijd van de moeder, hoe groot de kans op down is. Is die één op tweehonderd of groter, dan is de NIP-test beschikbaar. Wijst deze op een afwijking en willen de ouders tot abortus overgaan, dan moet een punctie nog wel uitsluitsel bieden.

Lees verder via TROUW.

Photo by Abode of Chaos


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Spaans Intel-team was aan boord Germanwings

Nederland is sinds het begin van deze eeuw al bijna permanent in oorlog