in

DNB over financiele hulp voor burger: Geen optie

En daarmee is het klaar. Zelfs de IMF signaleert (met noodklok) dat de Nederlandse economie jaren zal moeten lijden onder de veel te hoge (hypotheek)schulden op Nederlandse huishoudens… De burger heeft volgens het IMF wat hulp nodig van de banken dus. Het antwoord van de DNB: “Geen optie. Wie rond 2004 een duur huis kocht, staat mogelijk de komende tien jaar nog ‘onder water’” En klaar. Maar dan komt de DNB vervolgens met een leugenachtige schijnreden…

Geen verrassing, de DNB behartigt uiteraard alleen de belangen van de banken. Dat is de functie van een Centrale Bank immers. En het belang van de bank is: Grijpen! En terwijl de DNB zelf zegt dat de Nederlandse economie steeds afhankelijker wordt van interne bestedingen, wil ze er dus zeker niet aan om daadwerkelijk die bestedingen mogelijk te maken. Nee, de burger moet gewoon vol blijven aflossen – dat er dan geen geld over is om de economie te ‘stimuleren’ door consumptie, dat is dan uitsluitend en alleen het probleem van die “te grote groep” burgers zelf. Een recept voor nog decennia lang economische pijn dus. Ja, de bankiers maken de dienst uit, en dat blijft dus ook nog decennia lang zo. Dat dit maar even duidelijk is, de bankiers zitten bijzonder stevig in het zadel.

De drogreden

Maar in de toelichting wordt het echter frappant. De DNB baas zegt: ‘De groep [met hoge schulden] is te groot, waardoor kwijtschelding banken in de problemen kan brengen, denkt directeur Swank. “Het is niet evident de oplossing.‘

Consensus: hypotheekverstrekker tovert het geld uit het niets. Echt waar, daar zijn de experts het ondertussen over eens. Het is zelfs uitgevochten voor de rechter. Het geld voor uw huis kwam geheel uit het niets, de bank hoefde daar niets voor te doen. Maar u wel uiteraard!

Weet u nog hoe uw gesprek ging? Zoals de verleiders in DWDD waarschijnlijk? De hypotheekverstrekker tovert het geld uit het niets doordat u op een belofte-briefje uwhandtekening zet dat u geld gaat betalen aan de hypotheekverstrekker. Ofwel, u geeft aan bijv. 350.000 euro te betalen aan Bank X. Daarmee tovert Bank X 200.000 tevoorschijn (350.000 – 30 jaar rente!) in hun boeken en maakt dat vervolgens aan u over.

Het is dus onzin wanneer DNB baas zegt dat kwijtschelding banken in problemen kan brengen. Er is immers nooit geld van de bank verstrekt door de bank. Het geld is nooit van de bank geweest! Het geld is immers uit het niets getoverd pas door de actie dat u uwhandtekening zette. De reden klinkt dus logisch, maar het is een keiharde drogreden. Geldkomt uit het niets! Het is fiat-geld, het heeft alle intrinsieke waarde verloren, het is getoverd uit het luchtledige, het is vals geld, het kan dus zeer gemakkelijk kwijtgescholden worden. Het is zelfs evident wel de oplossing.

Gratis geld: Alleen voor bankiers, niet voor de burger.

Het is zelfs zo evident wel de oplossing, dat de ECB en hun baas de Federal Reserve niets anders doen! Alle voorbeelden die aangehaald worden in de twee gelinkte berichtjes om burgers te helpen, die gelden allemaal wel voor bankiers met te hoge schulden maar niet voor u.

De DNB (middels de ECB) blijft namelijk wel eindeloos geld creëren uit het niets (valsemunterij waardoor uw euro dus minder waard wordt) om de bankiers te helpen hun schulden weg te strepen. Precies waarvan de DNB directeur zegt dat niet kan. Het kan dus wel, en het gebeurt dus ook grootschalig. Beter nog: banken kunnen zelfs hun slechte schuldpapieren verkopen aan de Centrale Bank. Echt waar, de Centrale Bank neemt slechte schulden over van bankiers in ruil voor geld. Het equivalent is dat u uw hypotheek verkoopt aan de bank en er geld voor terug krijgt.

Maar dat gratis geld waarmee de banken gered worden van hun eigen schulden, dat is dus gemeenschapsgeld. Weet u nog het uitkopen van banken? ING, SNS, ABN…? Dat ging met belastingsgeld. Dat was duidelijk niet evident de oplossing, maar gebeurde wel, met miljarden tegelijk. En sindsdien immer meer via de ECB.

Lees verder via Lang Leve Europa!.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Rapport martelingen VS, 80.000 mensen ontvoerd, Al Qaida had niets met 9/11 te maken

De grote ebolaleugen: De zoveelste hype om fondsen/geld op te halen