in , , ,

DNB: U bent verliefd op uw pinpas, lees hier waarom dat fout is

Het was weer in het nieuws, de eindeloze druk om u het contante geld uit handen te nemen. Twee opvallend gelijktijdige berichten. De eerst maar:

Consumenten betalen vaker contant ondanks voorkeur voor pinnen: Zeven op de tien consumenten betalen liever met de pinpas dan met contant geld. Maar 53 procent van de betalingen wordt nog altijd contant afgehandeld. Volgens overschat een aanzienlijk deel van de consumenten hoe vaak zij hun aankopen met de pinpas betalen. “Zij zijn wel verliefd geworden op de pinpas, maar zijn in de praktijk nog steeds getrouwd met contant geld”

Uiteraard moet ons de vrijheid van onderlinge betalingen zonder centrale registratie wel afgenomen worden. Het is duidelijk uit de berichtgeving van de dat ze een zeer specifieke voorkeur hebben. De DNB reageerde op nieuws uit Noorwegen. De grootste twee banken in Noorwegen hebben het contante geld zelfs helemaal in de ban gedaan.

Noorwegen toont hoe het niet moet

Vandaag de dag zijn er ongeveer 50 miljard Noorse kronen in circulatie en de kan slechts 40% daarvan herleiden. Dat betekent dat de meerderheid van 60% van het contante geld buiten hun controle circuleert. […] “Er zijn zoveel gevaren en nadelen verbonden aan contant geld dat we tot de conclusie zijn gekomen dat het uitgefaseerd moet worden”. […] Vorig jaar besloot Nordea, de tweede grootste bank van Noorwegen, contant geld af te schaffen.

En daar hebben we het uiteraard. De bankiers willen de volledige (dat is: 100%) controle over het geld verkrijgen, en faseert nu in Noorwegen dus actief het contante geld uit. Het alternatief is een volledig centraal door de bankiers gecontroleerd alternatief, waarbij iedere onderlinge betaling slechts kan geschieden op basis van real-time centrale goedkeuring door bankiers. Enige onderlinge betalingsvrijheid is daarmee uiteraard verleden tijd. Meer hier.

Vertrouwen: verleden tijd

Sinds de crash van 2007/2008 en het eindeloos losgeld betalen aan bankiers, is het vertrouwen in bankiers uiteraard wel kwijt. Ook laten de bankiers steeds weer weten dat we beter niet op hun kunnen vertrouwen, gewoon eens een overzichtje van wat nieuws van afgelopen dagen van MarketUpdate.nl:

Nou ja, etc. Het beeld is duidelijk: het gaat slecht met banken en bankiers. En zelfs als het goed zou gaan zijn bankiers uiteraard al niet te vertrouwen met uw geld. Er is immer een verplichte bail-in regel van kracht in de Europese Unie. De bail-in regels samengevat in één zin: Als uw bank geld nodig heeft, dan bent u uw geld (deels) kwijt.

Dus kom, laten we het contante geld afschaffen? Goed idee!!

Ubuntu

Liefst uiteraard doen we het geld helemaal weg conform visies als het Ubuntu Contributionisme, maar dan moet uiteraard óók het digitale geld verdwijnen én de bankiers die het uit het niets mogen toveren terwijl de rest ervoor moeten werken. Op basis van het feit dat bankiers het volledige alleenheersrecht over “geld” hebben toegeëigend, en dat iedereen (inclusief de overheden zelf!) het vervolgens bij hen moet komen lenen, dat maakt ons uiteraard de pineut (lees: slaaf).

Meer over Ubuntu ook bij Lang Leve Europa.

Tot dan: leven zonder contant geld? Beter van niet.

Zonder contant geld kunnen we geen enkele onderlinge betaling meer doen zonder dat de bankiers hun goedkeuring moeten geven. Zie Cyprus en Griekenland, bankiers legde de hele samenleving stil, de enige kleine redding was het feit dat er nog contant geld in roulatie was. In de crash van 2007/2008 was het enige geld dat in de roulatie was bij bankiers onderling… het zogezegd illegale drugsgeld. Ja echt, drugsgeld hielp de bankiers de crash van 2007/2008 door.

Met deze duidelijke trends moeten we als bevolking één ding heel zeker weten: houdt het contante geld in gebruik! Ondertussen wordt in het contante geld ook uitgefaseerd. De grotere eurobiljetten worden uitgefaseerd (500 en 200) en iets grotere contante betalingen worden verboden. In Frankrijk geldt nu al een maximum van 1000 euro.

Pinnen? Nee dank u.

Lees verder bij de Bron: Lang Leve Europa!


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Terreur verzonnen en opgeschaald

ThyraxGate: De Tweede Kamer vindt dat ze wordt gechanteerd door farmaceut