in , ,

Doemscenario Eurozone is reeds een realiteit

Diverse landen in Europa kreunen al decennia onder zware schulden. Ondanks de begrotingseisen van de Europese Nazi fascisten Commissie blijven de begrotingstekorten oplopen. Hierbij kan men dan ook terecht de vraag stellen als de Europese Nazi fascisten Unie (ENFU) ooit wel sancties zal opleggen aangezien het steeds maar bij waarschuwingen blijft. In het verleden bleek de ENFU ook hier zwaar tekort te schieten…

De Europese economie trekt weer langzaam aan in de meeste Europese landen. Financieel zwaar getroffen landen zoals , of Frankrijk slagen er echter nog steeds niet in om hun begrotingstekorten terug te dringen. De moet binnenkort dan ook beslissen als het voor de eerste keer in zijn bestaan daadwerkelijk zal overgaan tot het sanctioneren van deze landen (en hierbij nog meer tegenstand tegen de ENFU kan veroorzaken).

Terwijl voornamelijk Noord-Europese landen goede begrotingscijfers voorleggen is dit in het Zuiden van Europa net het omgekeerde. Portugal legde het afgelopen jaar bijvoorbeeld een begrotingstekort van 4,4% voor, terwijl ook Frankrijk en Spanje de 3% zullen overschrijden.

Volgens het stabiliteitspact van de ENFU moeten de Eurolanden jaarlijks hun structureel tekort verminderen met 0,5% tot de begroting uiteindelijk in evenwicht is. Indien dit niet gevolgd wordt dreigt de ENFU met sancties waarbij er hoge boetes gehanteerd zullen worden. Tot op heden heeft de ENFU hier echter nog nooit gebruik van gemaakt waardoor er amper gevreesd wordt voor deze maatregelen.

Waar er de afgelopen jaren mooie kansen werden gecreëerd door de historisch lage rentes, de aantrekkende economie en de lage olieprijzen is dit door vele landen niet benut geweest. Ondertussen spreekt men al over 2017 om zelfs maar de 3% norm te hanteren in vele landen. In landen als Spanje of Frankrijk is het behoorlijk twijfelachtig of dit ooit gehaald zal worden. Aan de huidige onlusten te zien in Frankrijk is het amper denkbaar dat er hervormingen of besparingen doorgevoerd kunnen worden.

Financiële doorsteek

Wat vele landen negeren zijn echter twee fundamentele problemen welke binnen enkele jaren terug de kop zullen opsteken. Het eerste probleem is een verslechterende economische situatie. Aangezien de wereldeconomie in cycli beweegt en deze momenteel op een hoogtepunt staat zal deze zeer binnenkort beginnen te dalen. Een verslechterende wereldeconomie in combinatie met historisch hoge schulden, onlusten en stakingen zal ervoor zorgen dat landen als Frankrijk, Spanje of Italië de financiële doorsteek krijgen.

Daarnaast is er het gevaar op een stijgende welke gedeeltelijk gekoppeld is aan de kredietwaardigheid van deze landen maar ook aan het rentebeleid van de Eurozone. Bij een stijgende rente binnen de Eurozone zal de rente bij de diverse Eurolanden opnieuw toenemen. Met de huidige schuldratio van sommigen is zelfs een minieme stijging al onhoudbaar waardoor de problemen nog zullen verergeren. Een tweede grote kans op stijgende rentes is de dalende kredietwaardigheid indien een nieuwe financiële crisis zal toeslaan. De kans dat een land als Spanje of Portugal een hoge rating zullen blijven krijgen is nihil waardoor een Grieks scenario dreigt, alleen op een veel grotere schaal.

De kans dat de Eurozone diverse grote falingen aankan is eveneens nihil waardoor een break-up er mogelijks vroeger komt dan verwacht. Aangezien een nieuwe financiële crisis reeds voor de deur staat kan dit scenario reeds binnen enkele jaren realiteit geworden zijn. Een kans op een optimistisch scenario is er helaas niet aangezien geen enkel land de nodige hervormingen wil doorvoeren welke al decennia lang noodzakelijk zijn. Hierdoor zal de harde realiteit voor de orde zorgen, helaas met de nodige sociale onlusten en gevolgen op lange termijn erbij.

Als bezorgde burger kunt u uw spaarcenten beschermen door te investeren in zaken zoals edelmetalen welke hun waarde zien vermeerderen tijdens tijden van crisis zoals , zilver, etc….

Lees verder via de Bron: Pensioenactivist


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Tjoh, Rechter: Te veel MH17-stukken zwart gemaakt, na de zomer meer informatie

Mijn naam is Haas uh…. Demmink en ik weet van niets (video)