in , ,

DOMHEID: Banken smeken om oorlog om hun fouten te verbergen

Het was het IMF dat eind vorige maand zei: “Als spil in het internationale bankensysteem, vormt Deutsche Bank het grootste risico”. Mocht het misgaan, en gezien de situatie waarin deze bank verkeert is dat zeer wel mogelijk, dan vormt de grootste bank van Duitsland een net iets groter gevaar dan de internationale Britse grootbank HSBC en het Zwitserse Credit Suisse.

Zegt het IMF. Wij denken dat er nog twee andere grote systeembanken zijn die net als DB een enorm risico vormen: Citigroup in New York en Barclays in .

Hoe fout het ook zal kunnen gaan met Deutsche Bank: vergeet niet dat de EU deze bank nooit zal laten omvallen, want als dat gebeurt dan gaat zij niet alleen: veel andere  worden dan in de ellende meegesleept. En in dat geval kan zomaar binnen enkele dagen de hele bankensector van Italië op zijn rug liggen, of erger: een aantal lidstaten van de EU!

We hebben vaker geschreven dat de hele derivatenhandel één grote zeepbel is, één van ongekende proporties, en Deutsche Bank heeft nogal wat aan (o.a. gerelateerd aan LIBOR) in haar bagage zitten. Derivaten die banken gebruiken om de valuta’s onder controle te houden.

De grootste bedreiging voor Deutsche Bank vormen in onze ogen haar problemen met het verbergen van schulden van lidstaten die lid willen worden van de eurozone. Griekenland en Italië kregen het bijvoorbeeld niet voor elkaar hun schuldenratio’s op afgesproken niveau’s te krijgen, en Deutsche Bank heeft deze EU-lidstaten toen geholpen door flinke brokken staatsschulden te veranderen in valuta swaps.

Een vereenvoudigd voorbeeld hoe dat in zijn werk gaat: stel u heeft een slecht zakelijk van $250.000 dat uw kwartaalverslag nogal besmeurt. U wilt daar verandering in brengen en belt uw bankier op (in dit geval dus Deutsche Bank, maar het kan ook een andere criminele organisatie zijn als Goldman Sachs). U vertelt hen van die slechte lening van $250.000 en dat u die uit de boeken wilt hebben. Zij gaan voor u aan de slag en kunnen uw schuld aflossen zodat uw kwartaalverslag er stukken beter uit ziet. Zij zorgen dan wel voor een euro swap van $250.000 en het verdwijnt uit de boeken!

U had dus een slechte lening van $250.000 in uw boeken staan, die nu is verdwenen, en is vervangen door iets wat verborgen is – een euro valuta swap! Op veel grotere schaal is dat gedaan bij Griekenland en Italië (en Brussel weet daar van af) – en Deutsche Bank is bij verschillende van die transacties betrokken (geweest)… we spreken dan over een totaalbedrag van zo’n $ 400 miljard. Relateer dat aan de bestaande ratio’s en je komt tot de slotsom dat Deutsche Bank zo’n $ 20 miljard aan kapitaal tekortkomt.

Het is niet voor niets dat wij vinden dat banken veel weg hebben van criminele organisaties: fraude wordt weggepoetst, net als criminele activiteiten, maar daar tegenover staan dan wel weer verdiensten. Het moderne businessmodel van veel ondernemingen!

Deutsche Bank heeft swaps van enorme proporties, verweven met de andere grote westerse banken.
De Duitse bank bezit (schrik niet!) voor $25 biljoen aan OTC swaps met de centrale banken en andere belangrijke banken, en als het bij Deutsche fout gaat dan kunnen we een hele keten van derivaten verwachten waar het óók fout mee gaat. We durven niet eens neer te schrijven hoe groot de omvang van de gehele derivatenmarkt in de wéreld is…..

Zoals gezegd: Deutsche Bank zal niet omvallen, omdat het niet màg omvallen. Brussel heeft nog altijd het waanidee dat een bank in de EU, kost wat kost, in leven moet worden gehouden, óók als de dood allang is ingetreden! En als ze zien dat banken ècht dood zijn, dan kun je ze altijd nog laten fuseren met andere grote banken, zoals bijvoorbeeld Barclays in Londen.

We herhalen nog maar eens wat we vaker gezegd hebben: het hele financiële systeem is zó tot op het bot verrot, dat het niet anders kàn dan in storten, en hoe langer dat nog duurt, hoe harder de klap zal zijn.
Dat het fout zàl gaan heeft de geschiedenis ons geleerd, omdat er bepaalde (natuur)wetten zijn die niet met zich laten sollen. Hoe complexer een systeem wordt – welk systeem dan ook – hoe méér moeite er gedaan moet worden om de status quo te kunnen handhaven. We zien dat nu dagelijks om ons heen: of het landelijk gezien de gezondheidszorg is of het onderwijs, of internationaal de bewapening, de of het financieel systeem: er moet stééds méér tegenaan gegooid worden om te voorkomen dat het ineenstort.

Vandaar het ongelimiteerd geld bij kunnen drukken door (in ons geval) de o of in het Amerikaanse geval: de Federal Reserve. Oók in Japan breekt spoedig de hel los, omdat de premier van het land al de mogelijkheid van helicoptergeld overweegt.
Het geeft aan hoe wanhopig politici en beleidsmakers zijn.

Dat wij erg somber ten aanzien van de toekomst zijn komt ook door de enorme stupiditeit die aanwezig is in de politiek en bij de bankiers, en er lijkt méér dan voldoende domheid aanwezig te zijn om het hele financieel-economische kaartenhuis, gebouwd op een fundament van schulden, in één klap te laten instorten. Over natuurwetten gesproken: de mens schijnt wat dat betreft een monopolie te hebben op domheid.

En domheid regeert, vandaag de dag. De natuur heeft “van nature” een zelfreinigend vermogen, we zien de gevolgen van de veranderingen door de eeuwen heen, maar de mensheid beschikt óók over een zelfreinigend vermogen, dat terug te brengen is tot: domheid.

Om dan weer terug te komen op Deutsche Bank (een grote spin in het web van de financiële bankenwereld) en Brussel (de tarantula in de wereld van de domheid): het zou een wonder zijn als deze combinatie niet de val van het financiële systeem zal inluiden. En wat de laatste van die twee betreft: een nieuwe (derde) wereldoorlog.

Lees verder via Bron: Stop de bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Big Reset: bereid je voor op het ondenkbare

Doodstrijd: Deutsche bank sluit 26% van zijn filialen