in

Donderdag hebben we de grootste antiterrorisme oefening ooit in Nederland

Alexas_Fotos / Pixabay

De steekpartij op Amsterdam CS en de aanhouding van zeven terrorismeverdachten eerder dit jaar maken het eens te meer duidelijk: de kans op een terroristische aanslag in Nederland is nog steeds reëel.

Om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op incidenten met extreem geweld, oefent de politie regelmatig.

Op donderdag 22 november 2018 wordt op verschillende plekken in het land een grote antiterrorisme oefening gehouden. Het is een realistische oefening, waar een groot aantal deelnemers, tegenspelers en lotusslachtoffers verspreid over Nederland aan deelneemt.

Het scenario is gebaseerd op een aanslag en de gevolgen daarvan.

De focus van de oefening ligt daardoor niet alleen op de inzet door zogenoemde ‘first responders’ (hulpdiensten) maar juist ook op het bijbehorende landelijke opsporingsonderzoek naar de daders. Zeven eenheden doen hier samen met de KMAR, de Veiligheidsregio en het Openbaar Ministerie aan mee.

Op elkaar ingespeeld

‘Als politie doen we er, samen met vele anderen, alles aan om een aanslag te voorkomen’, zegt portefeuillehouder Nicole Bogers. ‘Tegelijkertijd is het dreigingsniveau nog steeds substantieel, wat betekent dat de kans op een aanslag reëel is. Tijdens grote incidenten (zoals een aanslag) hebben verschillende politieonderdelen, maar ook hulpdiensten een belangrijke taak.

Het is essentieel dat zij goed op elkaar zijn ingespeeld. Samen trainen en oefenen op extreem geweld-scenario’s is daarom van levensbelang.’

Horen en zien

Hoewel er zoveel mogelijk op afgelegen plaatsen wordt geoefend, kan het zijn dat u iets van deze grote oefening ziet of hoort.

Lees verder bij de bron: politie.nl


Waarover ik me dus verbaas is dat er niet geoefend wordt in het voorkomen? Tenslotte zijn zo goed als alle terroristische daders waren keer op keer in beeld bij de informatiediensten.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Rutte bij het pensioenoverleg – foute boel!

EU maakt meer kapot dan je lief is, Theresa May dreigt in parlement: “Mijn Brexit of geen Brexit”