in , , , ,

Donderspeech Nigel Farage tegen EU parlement over inreisverbod Trump: ‘Waar komt uw huichelarij vandaan’?

De Amerikaanse president Trump wordt om zijn inreisverbod van 90 dagen voor burgers uit 7 Staten van het midden- oosten, heftig bekritiseerd. Ook door EU politici.

“Maar waar waren diezelfde critici toen Barack Obama in 2011 iedere Irakees verbood om in de VS binnen te reizen, voor de duur van 6 maanden? En waarom horen we geen kritiek van de Europese commissie over Saoedi-Arabië, Koeweit, Bahrein en anderen, die weigerden om ook maar één enkele vluchteling of verdrevene uit Syrië op te nemen?”, vraagt de Britse politicus Nigel Farage aan zijn collegae in het EU- parlement.

Met een vlammend betoog in het EU- parlement, verdedigde de voormalig UKIP leider en - woordvoerder Nigel Farage, de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump.

Trump staat onder hevige kritiek door zijn recent opgelegde inreisverbod voor de , voor burgers uit 7 islamitische landen. Met het 90 dagen durend inreisverbod voor mensen uit Irak, Syrië, , Somalië, , Soedan en Jemen, gaat het Trump volgens eigen verklaringen daarom, om islamitische extremisten buiten het land te houden.

Farage zei dat de Amerikaanse president Trump eenvoudigweg zijn werk als president uitvoert. En hij doet precies datgene, wat hij tijdens de verkiezingsstrijd heeft aangekondigd.

 

En dat is pas “waarachtige  ”. Want in tegenstelling tot de EU commissarissen is Trump wél democratisch gekozen.  En dat moet hier “voor de dames en heren in het parlement een shock zijn”, zei Farage.

Voor deze uitspraak werd de Britse politicus door de vicepresident van het , David-Maria Sassoli, berispt.  Farage moest wat meer respect tegenover de instituten van de EU tonen.  Farage reageerde: “Het is de niet-democratisch gekozen commissie, die het recht heeft om wetgeving voor te stellen. En als dat niet waar is, dan mag u mij hier en nu, uit het parlement laten smijten!”

Daarenboven verweet Farage de EU-politici ‘schijnheiligheid’, en anti- Amerikanisme in relatie tot de  nieuwe, democratisch gekozen president.

Farage vroeg de aanwezigen: 

“Waar was u toen Obama in 2011, de Irakezen zes maanden lang  verbood om de VS binnen te reizen? Waarom hoor ik in deze Kamer of commissie, geen kritiek op Saoedi-Arabië, Koeweit, Bahrein en andere landen, die hebben geweigerd om ook maar één enkele vluchteling uit Syrië op te nemen?  En hoe is het mogelijk, dat afgelopen vrijdag tijdens de internationale Holocaust- gedenkdag, niemand van u die 16 landen in de wereld heeft bekritiseerd, die Israëlische joden verbieden om op vakantie naar hun land te reizen? Waar komt uw huichelarij vandaan?”

Aan het eind van zijn betoog stelde Farage de criticasters voor, om president Donald Trump in het Europese parlement uit te nodigen. Men moet met hem “een open dialoog” voeren. Binnen de commissie zijn het allemaal democraten, meent Farage. Maar mochten ze dit voorstel niet aannemen, dan zijn de aanwezigen niet anders dan “antidemocratische Freaks”.

 

https://www.youtube.com/watch?v=_1xDIpSU0pc

 

Stil protest uit oppositie: „He’s lying to you“

Onderwijl Farage zijn donderspeech hield, protesteerde een afgevaardigde van de Britse Labour-Party, Seb Dance, op de achtergrond. Hij hield een stuk papier omhoog waarop stond te lezen: “He’s lying to you“.  Naast deze woorden was een pijl getekend die in de richting van Nigel Farage wees.

Later verklaarde ‘de Britse -er’ zijn actie: “Wij hadden vandaag te weinig tijd, dit was de enige mogelijkheid tot protest,” zei hij tegen RT. Hij stoorde zich er aan dat ‘het populisme’ “zo weinig betrokkenheid toonde…”

Lees de rest verder bij de © Bron: Nachthemel.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nederland slaapwandelt naar online surveillancestaat

Fukushima: Record straling in centrale gemeten sinds kernramp in 2011, 530 Sv per uur