in ,

Doofpot gaat verder: Nederland te voorzichtig bij MH17

14715392272 6ea31d1c46 mh171

Wat Oekraïne betreft, had Nederland na overleg met de separatisten direct na de crash met de MH17 op de rampplek terecht gekund. Dat hebben verschillende Oekraïense hoofdrolspelers bij de diplomatieke onderhandelingen na de ramp gezegd tegen Nieuwsuur.

Nederland heeft contact met de rebellen altijd vermeden; daardoor kwamen Nederlandse onderzoekers pas twee weken na de crash op de rampplek.

Maar Kiev stond niet afwijzend tegenover overleg met de rebellen over toegang tot het rampgebied, zegt minister Klimkin van Buitenlandse Zaken in Nieuwsuur. “We konden de Volksrepubliek Donetsk niet erkennen, maar toegang tot de rampplek zeker stellen was geen politieke zaak: het was een morele verplichting.”

Erkenning rebellen

Kiev heeft Nederland dan ook niet gevraagd zich te onthouden van contact met de rebellen in het oosten van het land.

In Nieuwsuur zegt de OVSE te betreuren dat Nederland zo laat op de rampplek was. “De eerste dagen waren cruciaal: de rampplek was kwetsbaar. Onze boodschap was: kom zo snel mogelijk”, zegt een woordvoerder.

Lees verder via NOS.

 

Foto via HereIsTom cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
12658418383 c7bdf1e8fb geert wilders1

Filmpje: Geert Wilders wil Nederland bevrijden

6731426031 440cd9891b poker1

Franse ambassadeur: Poetin heeft het pokerspel gewonnen