Door de hoge inflatie en lage rente verlies je op dit moment 3,1 procent met sparen

De inflatie in Nederland was in augustus 3,1 procent. Bij de huidige spaarrente van ongeveer nul betekent dat dat je in feite 3,1 procent verliest op je spaarrekening.

Met een spaarrente van zo’n 0,02 procent word je al niet rijk met sparen en sommige spelen zelfs met de gedachte om een negatieve spaarrente in te voeren, zodat je mogelijk geen krijgt maar moet betalen.

In feite kost sparen je nú al .

Je moet namelijk ook rekening houden met de inflatie, want die zorgt ervoor dat spullen, zoals een halfje bruin, en diensten, zoals de kapper, duurder worden.

In augustus was de inflatie in Nederland 2,8 procent en volgens de Europese rekenmethode (waarbij geen rekening met de kosten van het wonen in de eigen woning) was dat zelfs 3,1 procent. Daardoor kun je met je geld dus 3,1 procent minder kopen dan een jaar geleden: je daalt.

Bij de spaarrente van bijna 0 ga je er dus 3,1 procent op achteruit

Lees verder bij de bron:RTLZ


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Aantal vuurwapenincidenten verdubbeld en moorden verdrievoudigd in Amsterdam onder GroenLinks

MH17-verdachte Vladimir Tsemach is door Oekraïne vrijgelaten