in ,

Doorbraak! Chinese wetenschappers veranderen koper in ‘goud’

hamiltonleen / Pixabay

Een team van Chinese onderzoekers van het Dalian Institute of Chemical Physics, aan de Chinese Academie van Wetenschappen in Liaoning, heeft koper getransformeerd in een nieuw materiaal dat ‘bijna identiek’ is aan , volgens een nieuw onderzoek gepubliceerd in het peer-reviewed tijdschrift Science Advances , en voor het eerst gemeld door de Morning Post in Zuid- afgelopen zaterdag.

Professor Sun Jian en zijn team van wetenschappers vuurden een koperen doelwit af met een stroom van heet, elektrisch geladen argongas. De snel bewegende geïoniseerde deeltjes verpletterden de koperatomen. De atomen worden afgekoeld en gecondenseerd op het oppervlak van een opvanginrichting, waardoor een dunne laag wordt geproduceerd.

South China Morning Post zei dat elke korrel zand enkele nanometers of een duizendste van de grootte van een bacterie heeft gemeten.

De onderzoekers plaatsten het materiaal in een reactiekamer en gebruikten het als katalysator om kolen om te zetten in alcohol, een complex en ingewikkeld chemisch proces dat alleen edelmetalen efficiënt aankan.

“De koperen nanodeeltjes bereikten een katalytische prestatie die extreem vergelijkbaar was met die van goud of zilver,” zei Sun in een verklaring op zaterdag. 

“De resultaten … bewezen dat na bewerking metaalkoper kan transformeren van ‘kip’ naar ‘phoenix’,”beweerde Sun, die niet beschikbaar was voor commentaar. 

Koper heeft een vergelijkbaar gewicht en lijkt op goud.

De onderzoekspaper merkt op dat het nieuwe materiaal op basis van koper goud en zilver kan vervangen in het productieproces van elektronische apparaten, waarvoor aanzienlijke hoeveelheden kostbare metalen nodig zijn.

Dit zou een game changer zijn voor het Chinese productiecomplex.

Koper, alleen, kan niet zo goed functioneren als goud in industriële toepassingen, vanwege minder elektronen.

Deze elektronen zijn onstabiel, dus koper heeft de neiging om efficiënter te reageren in combinatie met andere chemicaliën.

De procedure die het team van Sun heeft ontwikkeld, kan een grote hoeveelheid in koperatomen injecteren en de elektronen dichter en stabieler maken, zeiden ze.

“Het nieuwe materiaal kan bestand zijn tegen hoge temperaturen, oxidatie en erosie”, aldus de onderzoekers.

Het is “als een krijger met gouden pantser op een slagveld, in staat om elke vijandelijke aanval te weerstaan”, zeiden ze.

Het nieuwe materiaal zal weinig nuttig zijn voor vervalsers, omdat de dichtheid hetzelfde blijft als die van koper, waardoor het maken van valse goudstaven waardeloos zou zijn.

Het nieuwe materiaal zou de echter revolutioneren met gemakkelijk beschikbare en goedkope grondstoffen, wat bijdraagt ​​aan de deflatoire druk.

Lees verder bij de bron: Zero Hedge


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Het digitale controle net sluit om ons heen: De nieuwe ANPR camera’s hebben gezichtsherkenning

Stiekemerds: inkomen beetje meer, vakantiegeld stuk minder