in

Draconische nieuwe wetten maken einde aan Spaanse democratie en zal voor de hele EU gaan gelden

George Orwells ‘’ in veel opzichten realiteit geworden – Spanje: Locatie van een demonstratie twitteren = ‘terroristische daad’ – Einde onafhankelijke nieuwsblogs in zicht na verbod op ‘digitale protesten’

Demonstranten –en zelfs twitteraars die anderen op de hoogte stellen dat er ergens een demonstratie wordt gehouden- zijn voortaan potentiële terroristen en kunnen hoge boetes krijgen. (Foto: demonstratie van de Spaanse volksbeweging Podemos).

Spanje staat aan het voorfront van wat Brussel in de komende jaren met heel Europa van plan is, namelijk de democratie en vrijheid van meningsuiting compleet vervangen door een autoritaire dictatuur. De Europese politieke elite heeft zichzelf ervan overtuigd dat het gewone volk niet weet wat goed voor hen is, en zet ondanks alle tegenstand en protesten deze plannen –desnoods met glasharde leugens en brute kracht- gewoon door. U vindt dit overdreven? Kijk dan eens naar wat voor nieuwe wetten er inmiddels in Spanje zijn ingevoerd:

 

1. Als u veiligheidspersoneel (politie e.d.) fotografeert en deze foto’s via de sociale media deelt, dan kunt u een boete van € 30.000,- krijgen, vooral als deze foto laat zien hoe de overheid optreedt tegen demonstranten. De boete kan oplopen naarmate u meer volgers heeft op bijvoorbeeld Facebook of .

2. Als u de locatie van een geplande demonstratie (door) twittert, dan is dat voortaan een ‘terroristische daad’ die anderen ‘ertoe aanzet een misdrijf’ te begaan. Kortom: demonstreren in Spanje wordt voortaan als een misdrijf beschouwd.

3. Klokkenluiden zoals Edward Snowden? Dan bent u een potentiële terrorist. Als u voor de media werkt, ook lokaal, wees dan voorzichtig wat u schrijft, want de overheid leest –en luistert- inmiddels met alles mee.

4. Het bezoeken van websites van terroristen kan eveneens als een terreurdaad worden beschouwd, ook als u dit alleen doet om deze sites te onderzoeken. Zorg dus dat u de ‘Tor’ browser gebruikt, cookies weigert en geen pop-ups toestaat. En zéker niets op Facebook zetten!

5. Wees voorzichtig met grapjes over het koningshuis, want die vallen inmiddels onder ‘misdaden tegen de Kroon’. Kritiek op de koning en koningin worden niet langer getolereerd.

6. Gekozen volksvertegenwoordigers –landelijk of lokaal- die voor de verkiezingen het ene beloven, maar erna het tegenovergestelde doen, mogen daar niet langer mee lastig gevallen worden. Ook dit is vanaf nu een misdrijf.

7. Spontane demonstraties bij het parlement zijn illegaal verklaard. Doet u dit toch, dan riskeert u een boete van € 30.000,-. Organisatoren van demonstraties waar en tegen wat dan ook kunnen bestraft worden met een even hoge boete. Deelnemers eveneens, als ze weigeren te vertrekken als de politie dit opdraagt. Dan ‘hinderen’ ze ambtenaren in functie.

8. Een brutaal antwoord geven aan een politieagent levert een onmiddellijke boete van € 100,- tot € 600,- op.

9. U heeft een klacht tegen een winkel, zaak, bedrijf, bank of de gemeente, en weigert te vertrekken totdat u een antwoord krijgt? Eveneens tot € 600,- boete.

10. En als klap op de vuurpijl: ‘digitale protesten’, artikelen die ‘de vrede kunnen verstoren’, zijn vanaf nu een misdrijf. De Spaanse versies van Xandernieuws en andere blogs hebben hun langste tijd dus gehad. Het begin van het einde van de vrijheid van meningsuiting in Europa is een feit, en het zal niet lang duren voordat Brussel ervoor zorgt dat deze draconische wetten in heel Europa worden ingevoerd.

Lees verder via: xandernieuws.punt.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Pietje
5 jaren geleden

Fuck Brussel,, kom me maar opzoeken als je durft!

feniks
5 jaren geleden

Het is allemaal heel simpel…als een mens niets meer te verliezen heeft lach je toch om dat soort boetes…

Handleiding: “hoe verover ik een land” (video)

TTIP en de draaideur tussen EU en bedrijfsleven: onthutsend rapport