in ,

Drama in de maak, EU-ministers: begrotingsregels gelden tijdelijk niet om virus

geralt / Pixabay

De EU-ministers van Financiën zijn akkoord met het voorstel van de om de begrotingsregels in verband met de tijdelijk los te laten.

Dat zijn ze tijdens een videoconferentie overeengekomen, om “zoveel als nodig is in de ën te kunnen pompen”.

Om dit mogelijk te maken wordt een speciale “ontsnappingsclausule” in het Stabiliteits- en Groeipact () waar de regels in zijn vastgelegd geactiveerd.

Minister Wopke Hoekstra na afloop: “Hierdoor hebben lidstaten nu meer ruimte om te doen wat nodig is in de strijd tegen het coronavirus. In deze uitzonderlijke tijden moeten we dit doen om de schade van het virus zoveel mogelijk te beperken.”

In een verklaring stellen de ministers dat de te verwachten zware economische klappen “een resoluut, ambitieus en gecoördineerd antwoord nodig maken om de shock zo kort en beperkt mogelijk te houden”.

Maatregelen moeten voorkomen dat er permanente schade aan de Europese economie wordt aangericht en de houdbaarheid van de openbare financiën.

Ook verklaren ze “volledig gecommitteerd” te blijven aan het pact. Zo mag ….

Lees verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Halvering van de opwarming met stratosferische aerosol-geo-engineering matigt beleidsrelevante klimaatrisico’s

Vrijwel ALLE jonge Vietnamezen VERDWIJNEN uit de BESCHERMENDE opvang