in

Dreigbrieven voor protesterende huurders

Het gaat om huurders die zich aangesloten hebben bij de actie van Huurdersvereniging Salland (HVS) en de huurverhoging niet hebben betaald. Hierdoor zijn ze niet akkoord gegaan met het voorstel tot huurverhoging van de verhuurder. In de brieven dreigen de verhuurders met sancties zoals het inschakelen van .

Uit protest tegen de inkomensafhankelijke huurverhoging hebben deze huurders de machtiging tot automatische incasso van de huur ingetrokken. Zij zijn vervolgens de oude huurprijs blijven betalen. HVS laat nu weten dat huurders die meedoen aan het protest brieven en telefoontjes krijgen van de verhuurders waarin ze spreken van een ‘betalingsachterstand'. Dit is niet het geval. Als je de oude huurprijs blijft betalen en daarbij geen schriftelijk bezwaar hebt gemaakt, moet de verhuurder voor 1 oktober een aangetekende herinneringsbrief sturen, waarin hij verzoekt om alsnog met de huurverhoging in te stemmen. Daarna heb je als huurder tot 1 november de tijd om alsnog schriftelijk bezwaar te maken bij de Huurcommissie.

Dreigbrieven

Tot de Huurcommissie een uitspraak doet, is er geen overeenstemming over de huurverhoging en kan er geen sprake zijn van een huurachterstand. De HVS spreekt daarom van ‘dreigbrieven'.

via Woonbond.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Sinds 2001 70 miljard aan AWBZ premies niet aan zorg besteed

Ook Microsoft scant je email en leidt tot aanhouding om kinderporno