in

Dubbele mondkapjes “studie” is een perfect voorbeeld van rommel “wetenschap”

green and white striped textile

De nieuwste trend in Wuhan coronavirus (Covid-19) -mode is om niet slechts één maar twee maskers over de neus en mond te dragen, wat volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) van de Verenigde Staten een betere bescherming tegen infectie biedt.

Het CDC “bewijs” dat dit zogenaamd bewijst, is echter gebaseerd op maskerexperimenten die werden uitgevoerd op mannequins.

Zoals onthuld door journalist Jordan Schachtel, die schreef voor The Dossier on Substack, bevestigde de CDC in feite verschillende maskerconfiguraties op levenloze poppen, sproeide er spuitbussen op en verklaarde  meerdere maskers te dragen om de verspreiding van het Chinese virus met “ongeveer 95%” te helpen verminderen.

Door deze ongewenste “wetenschap” op Twitter te presenteren, die niet de moeite nam om er iets van te controleren, beweert de CDC dat het dragen van een stoffen masker over een masker voor medische procedures of het bedekken van een masker met een panty “mogelijk” kan helpen om besmettelijke ziekten door middel van aërosolen die in de mond of neus terechtkomen te verminderen.

“De‘ studie ’, die plaatsvond in januari, was niets meer dan een handvol experimenten met mannequins in een afgesloten omgeving,” merkt Schachtel op. “Bij deze studie waren geen mensen betrokken. En ja, zo simpel was het.

De CDC spoot aërosols op etalagepoppen en plakte een science ™ -label op hun experimenten.

CDC geeft toe dat dubbele maskering de ademhaling kan belemmeren en het perifere zicht kan belemmeren

Een van de vele problemen met deze zogenaamde studie is het feit dat het rechtstreeks in tegenspraak is met de Deense maskerstudie, een feitelijke studie waarbij echte mensen betrokken waren die vonden dat maskers volkomen nutteloos waren om de verspreiding van virussen te voorkomen.

“Een degelijke studie naar de werkzaamheid van maskers moet een gerandomiseerde gecontroleerde studie zijn waarbij mensen in hun normale omstandigheden betrokken zijn – zoals de Deense maskerstudie die aantoonde dat er geen bewijs is dat maskers iets doen om COVID-19 te voorkomen – en geen mannequins in een laboratorium ”, zegt Schachtel.

Een ander probleem met de “studie” van de CDC is dat de mannequin die een dubbel masker droeg, zoals te zien is op foto’s, nauwelijks over de maskers heen kon “zien”. Als die configuratie in een realistisch scenario op het gezicht van een echte mens was aangebracht, zou hij of zij waarschijnlijk niet hebben kunnen functioneren, laat staan ​​zien.

Het meest voor de hand liggende probleem met de “bevindingen” is dat hoe meer barrières men over de mond en neus legt, hoe moeilijker het wordt om …

Lees verder bij de bron: Worldunity


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
man in green and black crew neck t-shirt holding black dslr camera

‘Avondklok 3 weken langer, scholen deels open, kappers mogen aan de slag’

Uitbraken in verpleeghuizen: door virus of door vaccin?