in , , ,

Duits hof bekrachtigt overhevelen van bevoegdheden naar EU in toezicht banken

Het Duitse grondwettelijke hof heeft klachten over de rechtsgeldigheid van Europees bankentoezicht en van het Europese noodfonds afgewezen. Voorzitter Andreas Vosskuhle zei dat het toezicht op krediet verlenende instellingen in de eurozone niet volledig is overgedragen van de regering naar de Europese Centrale Bank zoals de klagers suggereren.

De Duitse overheid heeft nog steeds eigen toezichthouders met belangrijke bevoegdheden en heeft dit toezicht niet opgegeven.

De klagers onder leiding van de Berlijnse econoom Markus Kerber hadden aangevoerd dat het in strijd met de grondregels van de Staat is dat zo veel bevoegdheden worden overgeheveld. Kerber betoogde ook dat het Europese noodfonds dat banken als buffer moeten opbouwen en waar mogelijk over vijf jaar 55 miljard euro inzit, in strijd met de grondwet is.

De Duitse regering geeft hier te veel macht uit handen om een crisis te kunnen beweren. In de Duitse wet zou hier geen basis voor bestaan.

Maar ook hiermee was het hof het dinsdag niet eens.

Het hof in Karlsruhe waakt over de grondwet en is daarmee het hoogste in de Bondsrepubliek.

Duitsers kunnen naar het hof met klachten over onder meer bevoegdheden van Duitse overheden, maar ook over Europese regelgeving.

Lees verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
EU is een grote leugen
1 jaar geleden

Zo langzaamaan is er weinig anders over dan een volksopstand tegen de regering als zelfs een gerechtshof volledig het spoor bijster is. Het is onbegrijpelijk dat zoveel bevoegdheden worden gedelegeerd naar een niet democratisch gekozen EU orgaan.

Bij het opzetten van de EU is nooit aan de burgers verteld dat de bedoeling was om op heimelijke wijze een superstaat te vormen. Dit is niet niets minder van bedrog van de hoogste orde. Voor veel minder zijn in het verleden mensen hier voor terechtgesteld.

Uit de stoelen mensen …. want het gaat niet vanzelf.

Bron van de nucleaire wolk boven Europa uit 2017 is gevonden

VS gaat door met uithongeren Venezolaanse volk, westerse wereld negeert deze oorlogsmisdaad