Duits hof bekrachtigt overhevelen van bevoegdheden naar EU in toezicht banken

Het Duitse grondwettelijke hof heeft klachten over de rechtsgeldigheid van Europees bankentoezicht en van het Europese noodfonds afgewezen. Voorzitter Andreas Vosskuhle zei dat het toezicht op verlenende instellingen in de eurozone niet volledig is overgedragen van de regering naar de Europese Centrale Bank zoals de klagers suggereren.

De Duitse heeft nog steeds eigen toezichthouders met belangrijke bevoegdheden en heeft dit toezicht niet opgegeven.

De klagers onder leiding van de Berlijnse econoom Markus Kerber hadden aangevoerd dat het in strijd met de grondregels van de Staat is dat zo veel bevoegdheden worden overgeheveld. Kerber betoogde ook dat het Europese noodfonds dat als buffer moeten opbouwen en waar mogelijk over vijf jaar 55 miljard euro inzit, in strijd met de is.

De Duitse regering geeft hier te veel macht uit handen om een te kunnen beweren. In de Duitse zou hier geen basis voor bestaan.

Maar ook hiermee was het hof het dinsdag niet eens.

Het hof in Karlsruhe waakt over de grondwet en is daarmee het hoogste in de Bondsrepubliek.

Duitsers kunnen naar het hof met klachten over onder meer bevoegdheden van Duitse overheden, maar ook over Europese regelgeving.

Lees verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bron van de nucleaire wolk boven Europa uit 2017 is gevonden

VS gaat door met uithongeren Venezolaanse volk, westerse wereld negeert deze oorlogsmisdaad