in ,

Duits rampenfonds gebruikt voor vluchtelingen: slachtoffers watersnoodramp moeten het doen met 300 euro

De “gecreëerde” grote overstromingsramp in Duitsland eiste honderden levens. Er worden nog steeds mensen vermist. Duizenden inwoners zijn al hun bezittingen kwijt en vechten om te overleven. Tegelijkertijd blijkt dat politici vooraf gewaarschuwd waren – en niet handelden.

De vraag naar de verantwoordelijkheid dringt zich dus steeds meer op. Maar de mainstream media proberen in plaats daarvan “klimaatverandering” de schuld te geven van de ramp in plaats van het optreden van de Duitse regering in twijfel te trekken, schrijft wochenblick.at.

Waarschuwing werd reeds 4 dagen voor ramp gegeven – Britse onderzoeker spreekt van systeemfalen

  • Duitse regering beschikt sinds 2012 over rapport over overstromingsbescherming.
  • Het verslag bevat ook procedures voor het geval van een pandemie veroorzaakt door het “Modi-SARS”-virus.
  • Geld van de hulpfondsen dat niet wordt uitgegeven, wordt gebruikt om vluchtelingen te helpen.
  • In 2019 is een bedrag van 23,1 miljard euro gebruikt voor vluchtelingenhulp – tussen 2016 en 2019 is in totaal 87,3 miljard euro gebruikt.
  • € 300,- noodhulp voor slachtoffers overstromingen.
  • Bewoners en vrijwilligers worden door de in de steek gelaten.

Waarom waren de dammen, de zogenaamde waterreservoirs, vol? Waarom werd het niet op tijd vrijgelaten? Volgens de bewoners waren de zogeheten stuwmeren al dagen eerder tot de rand toe gevuld. Maar als, zoals gemeld, de Duitse autoriteiten reeds 4 dagen voor de ramp waren gewaarschuwd, zelfs vanuit het buitenland, waarom is het water dan niet tijdig op een gecontroleerde manier vrijgelaten?

Engelse hydroloog spreekt van monumentaal systeemfalen

Het bewijs is nu bijna overweldigend dat honderden levens zijn opgeofferd aan een opzettelijk falend beleid. In Engeland sprak de Britse onderzoekster en hydroloog Hannah Cloke zich uit. Zij sprak van een “monumentale systematische fout”. Volgens haar had het overstromingswaarschuwingssysteem EFAS, dat zij heeft helpen ontwikkelen, reeds op 10 juli alarm geslagen. Al die gebieden waarvoor de overstroming het gevaarlijkst werd geacht, waren nauwkeurig doorgegeven. Deze gegevens waren beschikbaar voor de Duitse regering. De waarschuwingen werden niet doorgegeven aan de lokale bevolking.

Rapport uit 2012: Bescherming tegen overstromingen en voorbereiding op het Modi-SARS pandemische virus

Maar dat niet alleen: in een ‘rapport over risicoanalyse in de civiele bescherming’ uit 2012 hebben ambtenaren en experts de nodige voorzorgsmaatregelen voor de bescherming tegen overstromingen gegeven. Waarom zijn hier geen lessen uit getrokken? Dit alles staat ter beschikking van de Duitse Bondsregering. Het is ook vreemd dat in dit document de procedure en de voorbereiding op een pandemie door een virus “Modi-SARS” werd uitgewerkt. Een schurk die hier kwaad van denkt.

Duitse minister Spahn zegt na de watersnoodramp € 260 miljoen aan de WHO toe voor de bestrijding van

Al degenen die nu afhankelijk zijn van hulp van buitenaf, worden blijkbaar in de steek gelaten. Het geld zal de behoeftigen waarschijnlijk slechts in kleine hoeveelheden bereiken. Want, zo melden verschillende Duitse media, de Duitse minister van Spahn “doneert” in de dagen na de watersnoodramp nog eens 260 miljoen euro aan de WHO om de Coronapandemie te bestrijden. Dit enorme bedrag moet worden gebruikt voor tests, behandelingen en vaccinaties. De mensen in de door de overstromingsramp getroffen gebieden zouden dit geld hard nodig hebben. Want de Duitse minister van Volksgezondheid heeft al in 2020 500 miljoen euro betaald aan de WHO voor de pandemie. Maar het is niet alleen tijdens de Coronapandemie dat de losse omgang met belastinggeld te denken geeft.

Vluchtelingen krijgen geld uit overstromingshulpfonds

Al in 2014 kopte de Süddeutsche Zeitung: “Regering gaat geld voor hulp bij overstromingen gebruiken voor vluchtelingen”. Volgens de krant zou geld dat in het fonds voor hulp bij overstromingen was gestort en niet was gebruikt, worden gebruikt voor hulp aan vluchtelingen. De schade van de stormen viel mee. Daarom werd besloten het restant van het noodfonds van 8 miljard te gebruiken om de gemeenten en provincies te steunen, omdat het aantal asielzoekers toen al toenam. Waarom wordt dit geld niet in het fonds gelaten om voorbereid te zijn op verdere schade? Krijgen vluchtelingen in Duitsland te weinig steun van de staat, zodat zij met extra geld uit rampenfondsen moeten worden geholpen?

Van 2016 tot 2019 87,3 miljard euro in Duitsland voor vluchtelingen

Volgens onderzoek lagen de vluchtelinggerelateerde uitgaven in de Duitse federale begroting in 2019 op een recordhoogte van maar liefst 23,1 miljard euro. Het geld wordt gebruikt om te verzorgen en om de oorzaken van het vluchten te bestrijden. Het Duitse Handelsblatt schrijft over een bedrag van 87,3 miljard euro uit de begroting van de Duitse federale begroting in de jaren 2016 tot en met 2019. Met een bedrag van 1,86 miljoen euro via donaties werden in 2020 ook vluchtelingen met 83 projecten geholpen door de VN-vluchtelingenorganisatie in Duitsland. Dus er kan geen gebrek aan geld zijn.

Slechts een miezerige 300 euro aan noodhulp voor overstromingsslachtoffers

Waarom is er dan slechts 300 euro aan noodhulp voor behoeftige burgers in eigen land? “300 euro noodhulp voor overstromingsslachtoffers in Erftstadt” schrijft Bild op 18.07.2021. In de tekst blijkt dan dat de zwaarst getroffen bewoners zonder enige bureaucratische rompslomp 300 euro zouden krijgen. 300 euro, als u door deze ramp al uw bezittingen bent kwijtgeraakt.

Bespotting van de slachtoffers van de overstroming

Op de een of andere manier past dit bij het gelach van Armin Laschet (minister-president van Noordrijn-Westfalen en CDU), die tijdens een toespraak van bondspresident Frank-Walter Steinmeier over de watersnoodramp de clown speelde en grapjes maakte. Zijn daaropvolgende verontschuldiging lijkt meer op een aanfluiting jegens de betrokken families. Maar absoluut niet geloofwaardig.

Waarom worden Duitse mensen in de steek gelaten?

Schokkend is dat zij niet alleen geld van Duitse burgers afhandig maken die hun bezittingen zijn kwijtgeraakt, en hen ook ter plaatse publiekelijk belachelijk maken door ongepast te lachen. Nee, men weigert duidelijk hen en degenen hulp die onder geïmproviseerde omstandigheden zijn aangekomen. Veel vrijwilligers die met hun tractoren en bouwmachines komen om hulp te bieden worden aan hun lot overgelaten en niet gesteund door officiële instanties.

Lees verder bij de bron: Frontnieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Alles bubbelt en borrelt richting reset: Nederland stevent af op nieuwe financiële crisis

MIT studie: Vaccinweigeraars zijn geen complotdenkers, maar weloverwogen en goed geïnformeerd