in , ,

Duitse BND tapte tientallen internetverbindingen KPN af

De Duitse inlichtingendienst BND heeft vanaf 2005, samen met de Amerikaanse , tientallen internetverbindingen tussen en het buitenland afgetapt. Dat blijkt uit informatie die het Oostenrijkse parlementslid Peter Pilz tijdens een persconferentie in Brussel heeft verstrekt.

Tijdens een persconferentie verklaarde Pilz vorige week al dat Nederland topprioriteit was gedurende afluisteroperatie Eikonal. Die liep vanaf 2004 en zou in 2008 zijn gestopt.

Eikonal behelsde het aftappen van internetkabels die door lopen. In reactie op de beweringen van Pilz stuurde minister Plasterk (Binnenlandse Zaken, ) een brief naar de Tweede Kamer. Daarin schrijft hij dat Pilz niet onderbouwt dat de verbindingen zijn afgetapt en ook niet dat Nederland een doelwit was.

EERSTE BEWIJS GELEVERD

Het bewijs voor de eerste bewering van Pilz, dat de kabels wel degelijk zijn afgeluisterd, heeft de Oostenrijker nu gegeven. Bronnen in de inlichtingenwereld voorzagen hem van een prioriteitenlijst van de NSA uit 2005. Daarop staan minimaal 71 internetverbindingen van KPN die in Nederland beginnen.

Lees verder via: nrc.nl

Photo by ekvidi


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zonder inkomen, wat heb je aan excuses? : SVB biedt ‘oprechte excuses’ aan voor pgb-problemen

EU in optima forma: NL verliest Netneutraliteit