in , , ,

Duitse inlichtingendiensten waarschuwen: Meer dan 6 miljoen migranten onderweg naar Europa

President Europees Parlement: ‘Als er niet urgent iets wordt gedaan, komen er in een paar jaar miljoenen Afrikanen aan, en wacht ons terrorisme en instabiliteit’


Het zoveelste bootje met migranten uit Turkije komt aan op het Griekse eiland Kos (afbeelding: Getty Images (4)).

Het Duitse Bild schrijft een vertrouwelijk rapport van de Duitse inlichtingendiensten onder ogen te hebben gekregen, waarin staat dat er op dit moment al meer dan 6 miljoen migranten uit Afrika en het Midden Oosten onderweg zijn naar Europa, of op het punt staan dit te doen. Aangezien de topconferentie tussen de en de AU (Afrikaanse Unie) eind november in Ivoorkust volledig is mislukt, zullen de Europese leiders snel iets moeten bedenken om te voorkomen dat onze landen de komende jaren letterlijk overspoeld zullen worden, en onze sociale voorzieningen onbetaalbaar worden en vervolgens instorten – om over de onvermijdelijke nieuwe explosie van criminaliteit en aanslagen maar te zwijgen.

In Libië hebben zich al 1 miljoen migranten verzameld om –gestimuleerd door talloze Europese en ook Nederlandse hulpmensensmokkelorganisaties- de oversteek naar de EU te wagen. Ook in wachten er 1 miljoen; 720.000 in Jordanië,  430.000 in Algerije, 160.000 in ,  en 50.000 in Marokko. In Turkije bivakkeren 3 miljoen migranten die door dictator Erdogan als een mes op de keel van Europa worden gehouden. Ondanks de deal met de EU laten de Turken inmiddels wekelijks weer duizenden naar Griekenland vertrekken.

Joe Walker-Cousins, voormalig hoofd van de Britse ambassade in Benghazi, had het eveneens over minimaal 1 miljoen migranten die via Libië naar Europa willen. De pogingen van de EU om de Libische kustwacht te trainen zijn volgens hem ‘te laat en te gering’. De president van het Europese Parlement, Antonio Tajani, waarschuwde dat de Europese de omvang van de migrantencrisis onderschat, en er de komende paar jaar ‘miljoenen Afrikanen’ aankomen, indien daar niet urgent iets tegen ondernomen wordt.

‘Exodus van Bijbelse omvang’

Tajani had het zelfs over een ‘exodus van Bijbelse omvang’, die volgens hem moet worden beperkt door een ‘Marshallplan’ ter hoogte van € 40 miljard voor de Afrikaanse landen, in de hoop dat verbeterde woon- en werkomstandigheden veel migranten zal overhalen om te blijven. Probleem: vele tientallen miljarden euro’s hulp hebben de afgelopen decennia amper iets uitgericht. Integendeel, de migratie naar Europa is alleen maar fors toegenomen.

‘Zonder een strategie krijgen we terrorisme, illegale en instabiliteit,’ waarschuwde Tajani, wijzend op de verwachtingen dat de bevolking van Afrika tussen nu en 2050 meer dan verdubbelen zal tot zo’n 2,5 miljard mensen. Nigeria zal dan na India en het land met de meeste inwoners ter wereld zijn (400 miljoen).

Ook de directeur van het kantoor in Genève verklaarde dat Europa zich ‘op nog vele miljoenen migranten uit Afrika, Azië en het Midden Oosten’ moet voorbereiden. Die hebben tegenwoordig allemaal mobieltjes, en zien zo dat het leven in andere delen van de wereld een stuk prettiger is. ‘Dat werkt als een magneet.’ De Duitse minister van Ontwikkelingssamenwerking Gerd Müller kwam met dezelfde argumenten, en schat het aantal migranten dat onderweg naar Europa is nu al op 8 tot 10 miljoen.

‘Veel moslimmigranten accepteren onze waarden niet’

In de Financial Times schreef Gideon Rachman dat het verouderende Europa aan de ene kant een ‘injectie’ van jonge mensen nodig heeft, maar het aan de andere kant ‘onrealistisch’ is dat al die miljoenen migranten de Europese waarden accepteren. ‘Velen van hen zijn veel conservatiever (islamitisch) en seksistischer.’

Oud premier van Griekenland Antonis Samaras sloot zich bij hem aan, en zei dat veel moslimmigranten die naar Europa komen ‘niet de verantwoordelijkheid accepteren die bij een open democratie past.’

De ervaren Griekse journalist Maria Polizoidou waarschuwt daarom dat het openen van de grenzen door Europa totaal averechts werkt, en de moslims die hier al zijn en nog komen juist verder radicaliseert, waardoor we in de nabije toekomst nog veel meer misdaad en terreuraanslagen kunnen verwachten (2).

Hongarije en Bulgarije laten zien dat afschermen grenzen wèl kan

Landen zoals Japan en Australië worden door veel grotere stukken zee omringd, waardoor het makkelijker is migranten tegen te houden. Volgens Rachman kan Europa dat niet doen, omdat de Middellandse Zee op een aantal punten maar smal is, en ons werelddeel onlosmakelijk verbonden is met Azië. (1)

Overigens laten landen zoals Hongarije en Bulgarije zien dat met relatief goedkope middelen zoals grenshekken wel degelijk eenvoudig is om ongewenste vreemdelingen buiten te houden. Bovendien kan de Europese kustwacht de marine inschakelen om de boten van mensensmokkelaars pal voor de kust van Afrika en Turkije tegen te houden en weer terug te sturen, of de asielzoekers aan boord te nemen en af te leveren in de dichtstbijzijnde haven buiten Europa, zoals het –massaal door de EU genegeerde- VN vluchtelingenverdrag voorschrijft.

‘Geradicaliseerde ISIS kinderen gevaar voor Europa’

De chef van de Duitse inlichtingendienst, Hans-Georg Maassen, verwacht dat er onder de vele ISIS jihadisten die na hun nederlagen in het Midden Oosten nu naar Europa komen, ook geradicaliseerde kinderen kunnen zitten, die een potentieel gevaar vormen voor onze samenleving (3).

(1) Gatestone Institute
(2) Gatestone Institute
(3) NU

Lees ook eens verder bij de bron: xandernieuws.punt.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nederland hangt aan elkaar van de ‘subsidie’

‘Artiesten’ eren in Berlijn Bataclan-moordenaar Omar en Brussel/Zaventem-terrorist Bakraoui